Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Kríza zasiahla aj katolícku cirkev: VIDEO Kňaz verejne vyzval veriacich, aby dávali viac peňazí do zvončeka

Kňaz Zobraziť galériu (2)
Kňaz (Zdroj: TikTok/ aversamia)

RÍM – Zdražovanie sa na nás rúti z každej strany. O vyšší príspevok pre faru si v Taliansku požiadal aj farár priamo na omši. Video, ako sa farár prihovára svojim veriacim sa stalo za pár dní virálnym a ľudia polemizujú, či si to môže dovoliť.

Farár v kostole v obci Carinara v provincii Caserta v južnej časti Talianska počas omše na sviatok svätej Eufémie poprosil svojich veriacich aby prispeli iba "o trošku viac" ako obvykle, informuje Leggo.

Obrátil sa s prosbou na svojich veriacich, aby boli štedrí tak ako vždy. Ale tento rok o "niečo viac", pretože všade kam šli v rámci fary, či už nakúpiť, zaplatiť účty alebo uzatvoriť zmluvu, pýtali od nich viac. Poznamenal, že Boh miluje tých, ktorí dávajú s radosťou, ktorí dávajú z celého srdca.

Video verejnil aj krajský radca Francesco Emilio Borelli. Keďže sa video začalo rýchlo šíriť internetom, komentáre sa našli rôzne. Sú takí, ktorí poukazujú na to, že platy zostávajú nezmenené a tak nemajú z čoho rozdávať. Iní túto prosbu považovali za hanbu alebo cirkev označili za mafiu, napísali, že majú začať "naozaj pracovať". Taktiež poukázali na to, že príspevok pre faru za sobáš je v blízkosti Neapola 500 eur a teda "peňazí majú dosť".

Našťastie sa našli aj takí, čo napísali komentár, že je to predsa forma pomoci, pomoci najslabším, a možno sa to dalo povedať aj iným spôsobom ale takto bola prosba od farára aspoň jasná a priama.

Viac o téme: PeniazeKrízaKňazCirkev
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu