Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Tragédia v obľúbenom letovisku Slovákov: Do ženy na pláži udrel blesk! V nemocnici bojuje o život

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

SPLIT - Tragédia v obľúbenom dovolenkovom letovisku. Na jednej z pláži v chorvátskom Splite totiž do zahraničnej turistky udrel blesk. Teraz s vážnymi následkami leží v nemocnici.

Údajne išlo o turistku zo Spojeného kráľovstva. Nešťastie sa stalo ešte 20. augusta na pláži Kašjuni. Žena po zásahu blesku má podľa ošetrujúcich lekárov početné zranenia, ako napríkad problémy so srdcom či nervovou sústavou, pričom sa údajne nachádza v kritickom stave a bojuje o život.  Informuje o tom chorvátsky portál dnevnik.hr.

Splitská polícia tvrdí, že žena mala počas zásahu na krku retiazku. Pred búrkou sa údajne snažila ukryť pod stromom, ktorý bol na pláži. "Bohužiaľ, jej život je stále ohrozený, okrem evidentných zmien na koži, ktoré očakávame, je tam aj niekoľko orgánov, ktoré sú dôsledkom samotného úderu blesku a následkov zástavy srdca poškodené. Ešte je priskoro hovoriť o dôsledkoch a výsledkoch,“ povedala miestna lekárka. Po zásahu blesku mali žene podať prvú moc okoloidúci, aj čašníci z neďalekej kaviarne. 

 

Viac o téme: BleskChorvátskoZásah bleskomTuristka v Splite
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu