Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Žiačka pilotného kurzu neprežila pád vetroňa: Letela bez inštruktora

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PRAHA - Pri nehode vetroňa v blízkosti letiska na okraji Nového Města nad Metují v Královohradeckom kraji zomrela v pondelok 19-ročná študentka pilotného kurzu. Podľa polície sa vetroň pravdepodobne zrútil pri pristávacom manévri. Informuje o tom server Novinky.cz.

Nehoda sa stala v pondelok dopoludnia. Na mieste zasahovali všetky zložky Integrovaného záchranného systému. Podľa hovorcu Zdravotníckej záchrannej služby Královohradeckého kraja Iva Nováka bolo dievča po príchode záchranárov v bezvedomí.

"Museli sme ju resuscitovať, snažili sme sa viac ako pol hodiny, ale bohužiaľ sa nepodarilo obnoviť spontánnu srdcovú aktivitu. Zasahujúci lekár bol nútený konštatovať, že zomrela v dôsledku početných poranení," povedal Novák.

Letela bez inštruktora

Polícia uviedla, že dievča bolo v bezmotorovom lietadle samo, bez inštruktora. "Podľa prvotných informácií vetroň spadol z výšky asi 150 metrov pri pristávacom manévri do poľa, 100 metrov od pristávacej dráhy letiska," uviedla policajná hovorkyňa Iva Kormošová. Polícia bude nehodu vyšetrovať v spolupráci s Úradom pre zisťovanie príčin leteckých nehôd.

Viac o téme: NehodaPádČeskoVetroňŠtudentka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu