Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Orbán v USA vystúpi na Konferencii konzervatívnej politickej akcie

Viktor Orbán
Viktor Orbán (Zdroj: SITA/Bertrand Guay, Pool via AP)

BUDAPEŠŤ - Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán s delegáciou odcestoval v pondelok do Spojených štátov, kde sa zúčastní na letnej konferencii zorganizovanej Americkou konzervatívnou úniou (ACU), uviedol pre agentúru MTI hovorca premiéra Bertalan Havasi.

Výročná Konferencia konzervatívnej politickej akcie (CPAC) sa bude konať v texaskom Dallase. Orbána pozvali organizátori, aby 4. augusta vystúpil s jedným z otváracích prejavov. Maďarského premiéra sprevádza politický riaditeľ jeho úradu Balázs Orbán, šéf diplomacie Péter Szijjártó a predseda zahraničného výboru maďarského Národného zhromaždenia Zsolt Németh.

Vystúpil aj na budapeštianskej konferencii

Pravicovú politickú konferenciu CPAC každoročne od roku 1974 usporadúva ACU. V takmer polstoročnej histórii sa z nej stalo podujatie, ktoré mobilizuje desaťtisíce konzervatívcov, pripomenul v tejto súvislosti spravodajský server privatbankar.hu. Orbán 19. mája vystúpil s prejavom aj na budapeštianskej konferencii CPAC, ktorú prvýkrát usporiadali v Európe. "Problémom v Amerike i západnej Európe je dominancia progresívnych liberálov," vyhlásil vtedy predseda maďarskej vlády, ktorý liberalizmus Západu prirovnal ku komunistickej diktatúre.

Viac o téme: KonferenciaUSAMaďarskoViktor Orbán
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu