Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Počet úmrtí spojených s KORONAVÍRUSOM stúpol v USA za dva týždne o 33 percent

Testovanie na koronavírus v USA Zobraziť galériu (2)
Testovanie na koronavírus v USA (Zdroj: SITA/AP Photo/Ross D. Franklin)

WASHINGTON - Počet ľudí, ktorí v Spojených štátoch zomreli v súvislosti s ochorením COVID-19, stúpol za uplynulé dva týždne o 33 percent. TASR správu prevzala v stredu z agentúry DPA, ktorá sa odvoláva na denník The New York Times.

Počet nových prípadov nákazy koronavírusom stúpol za rovnaké obdobie v USA o 24 percent. V utorok tam zaznamenali 153.535 nových prípadov. Počet ľudí, ktorí sa koronavírusom nakazili od začiatku pandémie, tak stúpol na 89,8 milióna, vyplýva z najnovších údajov Univerzity Johnsa Hopkinsa (JHU).

V utorok v Spojených štátoch zaevidovali 593 nových úmrtí súvisiacich s ochorením COVID-19 a ich celkový počet vzrástol na 1.024.900. Najviac nových prípadov bolo v americkom štáte Kalifornia, a to vyše 52.000. Najviac úmrtí zaevidovali v štáte Michigan - 106.

Počet úmrtí spojených s
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/John Locher, File)

V súčasnosti je v Spojených štátoch hospitalizovaných s koronavírusom vyše 40.000 ľudí a vyše 4600 z nich sa nachádza na jednotkách intenzívnej starostlivosti. Počet hospitalizovaných pritom za uplynulé dva týždne stúpol o 19 percent. Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) minulý týždeň varovala, že pandémia nového koronavírusu sa ani zďaleka neblíži ku koncu, čoho dôkazom sú najnovšie vlny nákazy a narastajúceho počtu infikovaných v mnohých krajinách.

Viac o téme: TestovanieúmrtiaUSAKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu