Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

V Španielsku zomrelo v súvislosti s vlnou horúčav viac ako 500 ľudí, oznámil premiér

Horúčavy v Španielsku Zobraziť galériu (3)
Horúčavy v Španielsku (Zdroj: SITA/AP Photo/Paul White)

MADRID - Vlna horúčav si v Španielsku za uplynulých desať dní vyžiadala viac ako 500 obetí. V stredu to oznámil španielsky premiér Pedro Sánchez, informuje TASR na základe správy agentúry AFP.

"Podľa štatistík zomrelo počas tejto vlny horúčav z dôvodu vysokých teplôt viac ako 500 ľudí," povedal Sánchez odvolávajúc sa na odhad zdravotníckeho inštitútu Carlosa III. v Madride. "Prosím občanov o zvýšenú opatrnosť. Klimatická núdza je realitou," dodal. Zdravotnícky inštitút Carlosa III. zdôraznil, že ide o štatistický odhad a nie o záznam oficiálnych úmrtí.

V Španielsku zomrelo v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Paul White)

Španielsko zaznamenalo v uplynulých dňoch najhoršie horúčavy v regiónoch Extremadura, Katalánsko, Galícia a Kastília a León. Takéto počasie zvýšilo riziko ničivých lesných požiarov, ktoré sa rozhoreli na viacerých miestach. Cez víkend zahynul pri výkone služby hasič a v obci Losacio v regióne Kastília a León našli zhorené telo pastiera.

V Španielsku zomrelo v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Paul White)

Premiér Sánchez v stredu navštívil v provincii Zaragoza oblasti, ktoré sužujú lesné požiare. V prejave ocenil prácu hasičov, ozbrojených zložiek, úradov civilnej ochrany i ďalších služieb, ktoré sa podieľajú na hasení.

Viac o téme: HorúčavyŠpanielsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu