Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Snehová víchrica v Andách: Záchranári evakuovali stovky ľudí uviaznutých

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BUENOS AIRES -Záchranné zložky previezli do bezpečia vyše 400 ľudí vrátane turistov i vodičov kamiónov, ktorí v nedeľu uviazli v horskom priesmyku na hraniciach medzi Argentínou a Čile. Informuje o tom AFP a webovej stránky argentínskeho denníka El Litoral.

Úrady v argentínskej provincii Mendoza na Twitteri oznámili v noci na pondelok oznámili, že z oblasti priesmyku v pohorí Andy odvážajú poslednú skupinu osôb. Na evakuácii spolupracovala polícia aj armáda. Oblasť horského priesmyku Los Libertadores zasiahla v sobotu snehová víchrica a zablokovala horskú cestu medzi Argentínou a Čile. Teploty klesli na mínus desať stupňov Celzia a snehová pokrývka dosiahla výšku viac než jeden meter, píše AFP.

Polícia a armáda na argentínskej strane hranice v nedeľu predpoludním zachránili približne 120 osôb. Ďalších 200 tam však zostalo uviaznutých. Približne rovnaký počet (200) uviaznutých osôb hlásili aj z čilskej strany hranice. Priesmyk Los Libertadores vo výške približne 3500 metrov nad morom je jedným z hraničných priechodov medzi Čile a Argentínou.

Viac o téme: KamiónZáchranáriEvakuáciaAndy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu