Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

KĽDR reaguje na žiadosť G7: Nikdy nepoľavíme v snahe posilniť sebaobranu pred americkou hrozbou

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA/Korean Central News Agency/Korea News Service via AP)

SOUL - Severná Kórea v sobotu vyhlásila, že nikdy nepoľaví vo snahe posilniť vlastnú sebaobranu pre hrozbami, ktorú pre ňu predstavujú Spojené štáty. TASR správu prevzala od juhokórejskej štátnej tlačovej agentúry Jonhap.

Pchjongjang takto reagoval na vyhlásenie lídrov štátov Skupiny G7, v ktorom ho vyzvali na "kompletné, overiteľné a nezvratné" zastavenie jadrového a raketového programu. Ministerstvo zahraničných vecí KĽDR uviedlo, že rozširovanie vojenských spôsobilostí je "primeraným a legitímnym presadzovaním práva KĽDR na sebaobranu", s cieľom ochrániť svoje práva a záujmy pred USA, "štátom s najväčším jadrovým arzenálom na svete" a "ničiteľom svetového mieru a globálnej bezpečnosti".

KĽDR reaguje na žiadosť
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Korean Central News Agency/Korea News Service via AP)

"Takže nikto nemá právo nás obviňovať. Nikdy nezídeme zo spravodlivej cesty ochrany našej dôstojnosti a práv nášho štátu, nech nám iní rozprávajú čokoľvek," zaznelo vo vyhlásení KĽDR. G7 je skupina siedmich najvyspelejších krajín sveta, jej členmi sú USA, Veľká Británia, Kanada, Francúzsko, Nemecko, Taliansko a Japonsko.

Viac o téme: VojnaZbraneObranaUSASeverná KóreaKĽDR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu