Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Na kúpalisku sa strhla masová bitka: Krvavú drámu spustila nevinná hra s vodnými pištoľami

Na kúpalisku sa strhla hromadná bitka.
Na kúpalisku sa strhla hromadná bitka. (Zdroj: Twitter/Andreas Hofer (DRI))

BERLÍN - Ľudia si prišli oddýchnuť na kúpalisko v berlínskej štvrti Steglitz. Netušili, aké dramatické chvíle ich čakajú. Nevinný súboj s vodnými pištoľami sa totiž zvrhol na hromadnú bitku sto mladíkov s  migrantským pozadím. Ani ochranka kúpaliska nemala žiadnu šancu. Jeden z jej členov skončil po utŕženej bitke s poranenou hlavou u lekára.

Všetko sa to začalo úplne nevinne. Dve skupinky ľudí na seba striekali vodnými pištoľami. Lenže potom vznikla hádka, ktorá sa zvrhla do brutálnej hromadnej bitky. Zúčastnilo sa na nej okolo sto ľudí, informovala polícia.

Bitku sprevádzali brutálne útpky, výnimkou neboli kopance do hlavy, muža ležiaceho na zemi stále znova napádali. Ani 32-ročný ochrankár, ktorý sa snažil situáciu upokojiť, nemal šancu. Aj jeho zbili. Ochrankári nedokázali dav zvládnuť. Násiliu sa nevyhli ani deti, ktoré pobehovali medzi zúrivým davom. Jeden z chlapcov tiež utŕžil ranu. Ľudia napokon v panike utekali z kúpaliska.

Situáciu pomohli upokojiť až desiatky policajtov, ktoré prišli v trinástich autách. Zadržali podozrivých vo veku 15, 21, 21 a 23 rokov. Stíhaní sú za mimoriadne závažné porušenie verejného poriadku, uvádza denník Bild.

Tento prípad násilia nebol v Nemecku ojedinelý. Skupinka migrantov v bavorskom Kaufbeurene obťažovala tri dievčatá vo veku 12 a 13 rokov. V Kolíne nad Rýnom zaútočil Afganec na dve 13-ročné dievčatá.

Viac o téme: KúpaliskoBitkaMigrantiBerlín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu