Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Na Sibíri zahynuli dvaja manažéri ruskej sociálnej siete: Osudný pokus zdolať ústie rieky

Dvaja top manažéri VKontakte prišli o život
Dvaja top manažéri VKontakte prišli o život (Zdroj: Twitter/InfoResist)

MOSKVA - Dvaja vysoko postavení manažéri ruskej sociálnej siete VKontakte (VK), obľúbenej miestnej obdoby Facebooku, prišli o život. Pri pokuse prekonať ústie sibírskej rieky Bolšaja Bugrjanica sa s nimi prevrátili ich terénne vozidlá a prúd ich odniesol do Bieleho mora. O nehode informovali ruské médiá.

"Prvý námestník generálneho riaditeľa VK Vladimir Gabrijeljan a riaditeľ pre nákupy Sergej Merzljakov zahynuli v dôsledku tragickej udalosti. Smútime spoločne s príbuznými, blízkymi a priateľmi. Vladimir a Sergej navždy zostanú súčasťou našej spoločnosti," uviedla

Telá oboch mužov našli záchranári až dvanásť hodín po nehode, uviedol denník Argumenty aj fakty s odvolaním sa na ministerstvo pre mimoriadne udalosti. Gabrijeljanova manželka a ešte jeden účastník výpravy v obojživelných "všadechodoch" po pobreží Bieleho mora sa dokázali z rieky dostať a pešo prešli 25 kilometrov do najbližšej dediny.

Nešťastie sa odohralo v končine považovanej za najsevernejšiu púšť na svete, vzdialenej len asi 150 kilometrov od polárneho kruhu, napísal denník Moskovský komsomolec, ktorý tiež zverejnil snímky zhotovené Gabrijeljanom pri jeho poslednej výprave. Pripomenul, že Gabrijeljan sa do vysokej pozície vypracoval z postavenia obyčajného vývojára a že tento rok riešil najmä problémy hackerských útokov na ruské servery po ruskom vpáde na Ukrajinu.

Viac o téme: ManažériRuskoSibírVKontakte
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu