Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Exprezident Medvedev slovne zaútočil na ľudí, ktorí nenávidia Rusko: Nazval ich degeneráti

Dimitrij Medvedev Zobraziť galériu (2)
Dimitrij Medvedev (Zdroj: TASR/Yekaterina Shtukina, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP))

MOSKVA - Bývalý ruský prezident Dmitrij Medvedev skritizoval v utorok tých ľudí, ktorí "nenávidia" Rusko, a nazval ich "degeneráti". A zaviazal sa, že bude pracovať na tom, aby "zmizli". Informovala o tom tlačová agentúra AFP.

"Často sa ma pýtajú, prečo sú moje príspevky na Telegrame také tvrdé. Odpoveď znie: nenávidím ich. Sú to lotri a degeneráti," napísal v odkazovej aplikácii Telegram Medvedev, blízky spojenec ruského prezidenta Vladimira Putina. "Chcú našu smrť, smrť Ruska. A kým žijem, urobím všetko pre to, aby zmizli," dodal 56-ročný Rus bez uvedenia ďalších podrobností.

Medvedev, ktorý bol prezidentom Ruska v rokoch 2008-12, je v súčasnosti podpredsedom Rady bezpečnosti Ruskej federácie. Medvedev, ktorý pôsobil vo funkcii prezidenta postsovietskeho Ruska iba jedno funkčné obdobie, pri nástupe do úradu v roku 2008 sľuboval, že z Ruska urobí slobodnejšiu, demokratickejšiu krajinu, a vyvolal tým nebývalé nádeje na zmenu.

Dmitrij Medvedev
Zobraziť galériu (2)
Dmitrij Medvedev  (Zdroj: SITA/Aly Song/Pool Photo via AP)

Jeho súhlas na zjazde vládnucej strany Jednotné Rusko v septembri 2011, že sa dobrovoľne vzdá nároku na druhé funkčné obdobie v prezidentskom úrade a vymení si funkcie s vtedajším premiérom Putinom, mu vyslúžil posmech nielen od opozície, ale tiež od mnohých jeho bývalých podporovateľov. Od začiatku invázie Ruska na Ukrajine 24. februára a následných sérií nebývalých západných sankcií zverejňoval Medvedev na sociálnych sieťach čoraz tvrdšie formulované príspevky. V máji Medvedev uviedol, že Západ nemá očakávať, že Rusko bude ďalej posielať potravinové dodávky, ak na Moskvu uvalí "šialené" sankcie súvisiace s Ukrajinou.

Viac o téme: ExprezidentRuskoDmitrij MedvedevDegeneráti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu