Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO Polícia evakuovala námestie v centre Londýna: Preverovala zrejme podozrivý balík

Trafalgarské námestie
Trafalgarské námestie (Zdroj: SITA/Stefan Rousseau/PA via AP)

LONDÝN - Britská polícia v sobotu oznámila, že nakrátko evakuovala Trafalgarské námestie v centre Londýna, neďaleko miesta, kde sa v priebehu soboty uskutoční podujatie venované oslavám platinového jubilea britskej kráľovnej Alžbety II. Uzavretie námestia zrejme súviselo s nájdením podozrivého balíčka. Informujeme o tom na základe správy agentúry Reuters a denníka The Telegraph.

"Príslušníci sa v súčasnosti nachádzajú na Trafalgarskom námestí, kde prebehla evakuácia," uviedla Londýnska Metropolitná polícia (MPS) na sociálnej sieti Twitter. O niekoľko minút neskôr pritom MPS na Twitteri zverejnila ďalší príspevok, v ktorom uviedla, že incident sa podarilo vyriešiť a námestie bude onedlho opätovne otvorené.

Polícia pritom bližšie nešpecifikovala príčinu incidentu. Hovorca polície uviedol, že na námestí sa v súvislosti s konaním osláv platinového jubilea v súčasnosti vykonáva množstvo bezpečnostných prehliadok a incident zrejme súvisel s nájdením podozrivého balíčka. Na Trafalgarskom námestí pritom spolu s políciou zasahovali aj londýnski hasiči, uvádza Telegraph.

Londýnska záchranná služba zase uviedla, že má o incidente vedomosť, avšak nebola na toto miesto vyslaná. V Londýne sa v súčasnosti nachádza množstvo domácich aj zahraničných návštevníkov, keďže v meste prebiehajú niekoľkodňové oslavy 70. výročia nástupu britskej panovníčky Alžbety II. na trón. Trafalgarské námestie sa pritom nachádza neďaleko miesta, kde sa v sobotu večer pri tejto príležitosti uskutoční koncert.

Viac o téme: EvakuáciaLondýnTrafalgarské námestie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu