Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO Hrozivá nehoda v centre Brna: Kuriér na kolobežke nedal prednosť v jazde

(Zdroj: Facebook/Policie České republiky)

BRNO - Cyklisti to na cestách nemajú vždy jednoduché a v poslednom čase ani kolobežkári. Českí policajti sa minulý týždeň venovali najmä ich bezpečnosti a dohliadali na vzájomnú ohľaduplnosť s ostatnými účastníkmi cestnej premávky. Napriek tomu sa objavil prípad, pri ktorom tuhla krv v žilách.

V súvislosti s čoraz častejším využívaním kolobežiek ako dopravného prostriedku sa objavujú aj otázky týkajúce sa ich bezpečnosti. Neodmysliteľnou súčasťou by mala byť ochranná prilba. 

Polícia v Juhomoravskom kraji pred pár dňami riešila 20-ročného kuriéra na elektrokolobežke, ktorý v Brne na Nových sadoch pri odbočovaní vľavo nedal prednosť protiidúcemu vozidlu a spôsobil nehodu. Z hrozivo vyzerajúceho stretu vyviazol ako zázrakom bez ujmy.

Nehoda v Brne: Kuriéra na kolobežke zrazilo auto (Zdroj: Facebook/Policie České republiky)

"Toto je výstraha z Brna pre všetkých, ktorí sa niekam ponáhľajú. Najmä v takýchto prípadoch každá zrážka veľmi bolí. Kuriér z hrozivo vypadajúcej nehody vyviazol bez vážnejšej ujmy na zdraví. To isté sa ale asi nedá povedať o pokrme, ktorý mal v boxe na chrbte," napísala polícia na Facebooku. 

Viac o téme: HaváriaKuriérBrnoČeská republika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu