Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Špekulácia roka: Putin je už možno dávno mŕtvy a podľa britských agentov ho hypoteticky mohol nahradiť dvojník

Ruský prezident Vladimir Putin
Ruský prezident Vladimir Putin (Zdroj: SITA/Yuri Kochetkov/Pool Photo via AP)

LONDÝN - Ruský prezident Vladimir Putin je možno už týždne či mesiace po smrti a na verejnosti za neho môže vystupovať dvojník. Podľa médií o tom špekulujú zdroje z britskej tajnej služby MI6, podľa ktorých by Rusi Putinovu smrť asi dlhšiu dobu tajili.

Je to ďalšia z radu mediálnych špekulácií, z ktorých iné tvrdia, že je Putin vážne chorý a lieči sa na rakovinu. Množia sa dohady, že zdravie ruského prezidenta sa v posledných mesiacoch zhoršuje, jeho tvár vyzerá nafúknutá a pozorovatelia sa pýtajú, či nemôže mať šesťdesiatdeväťročný prezident napríklad leukémiu. Vysokí šéfovia MI6 podľa zdrojov hovoria, že ruský prezident bol nedávno vážne chorý, ale že jeho prípadnú smrť by Kremeľ zamlčal.

Nedávne Putinove vystúpenia boli veľmi pravdepodobne nahrané vopred, uviedol napríklad server britského denníka Daily Mirror. Špekulovalo sa, že na moskovskej prehliadke ku Dňu víťazstva začiatkom tohto mesiaca mohol byť prezidentov dvojník. "Putin je veľmi chorý, a keď zomrie, jeho smrť budú zatajovať týždne, ak nie mesiace," povedal serveru zdroj z tajných služieb. "Je tu tiež možnosť, že už mŕtvy je," dodal. Upozornil zároveň, že takéto informácie sa teraz nedajú zistiť.

Viac o téme: SmrťMI6Vladimir PutinVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu