Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Poplach v Chorvátsku! Pri obľúbenej pláži sa objavil prvý žralok dovolenkovej sezóny

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Youtube/Večernji list)

MEDULIN - Letná sezóna sa ešte len rozbieha a v chorvátskych médiách už sa objavili prvé správy o zatúlaných žralokoch. Tých videli plávať v plytčine v meste Medulin, ktorý je obľúbenou dovolenkovou destináciou mnohých Slovákov. Hrozí tak turistov nebezpečenstvo?

O tom, že v okolí Medulinu sa pohybuje žralok, sa medzi miestnymi hovorí už niekoľo dní. V stredu totiž turisti videli asi 1,5 metra dlhého žraloka pri meste Šćuza, ten sa však nepriblížil úplne k brehu mora. Miestni spolu s dovolenkármi tak boli mimoriadne prekvapení, keď v plytčine v Meduline plával žralok. Ba čo viac, nebol jeden, ale v sprievode asi 5 menších žralokov. Podľa vášnivého rybára a novinára Mladena Kolenka išlo o samicu s mláďatmi. Informoval o tom portál morski.hr. Podľa ich slov môže ísť o rovnakého žraloka. 

 

Morski pas u Pomeru 😱 #babyshark 🐋 https://www.regionalexpress.hr/site/more/morski-pas-snimljen-u-pomeru

Posted by Regional Express on Thursday, May 26, 2022

Novinár zároveň dodal, že sa samica pravdepodobne zatúlala z hĺbky, kde rybári chytajú ryby, až do medulinskej zátoky, kde sa teraz zdržiava. Nie je zrejmé, o aký druh žraloka ide, zrejme však turistov nehrozí primárne nebezpečenstvo. Problémom však je, že v Meduline sa už nachádzajú aj turisti, ktorí do destinácie vycestovali za dovolenkou. Medulin je totiž obľúbená dovolenková destinácia, nachádza sa na severe krajiny. 

 

Viac o téme: NebezpečenstvoDovolenkáriChorvátskoMedulinDovolenková destináciaŽralok v plytkej vode
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu