Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Lavrov poslal Západu hrozivý odkaz: Vyhlásil ste nám totálnu hybridnú vojnu, následky pocítia všetci

Sergej Lavrov Zobraziť galériu (2)
Sergej Lavrov (Zdroj: SITA/Yuri Kochetkov/Pool Photo via AP)

MOSKVA - Celý svet ponesie následky totálnej hybridnej vojny, ktorú rozpútal proti Rusku Západ, vyhlásil dnes podľa agentúry RIA Novosti ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov. Vo svojom vystúpení na schôdzi ruskej Rady pre zahraničnú politiku a obranu tiež povedal, že západné sankcie proti Rusku nedosiahnu zamýšľaný výsledok.

"Kolektívny Západ nám vyhlásil totálnu hybridnú vojnu a je ťažké predpovedať, ako dlho ešte bude trvať, ale je jasné, že následky pocítia bez rozdielu všetci," povedal Lavrov. Šéf ruskej diplomacie okrem toho vyhlásil, že všetky pokusy amerických a európskych politikov izolovať Rusko sú odsúdené na neúspech. Mnohí odborníci o tom už hovoria "v kuloároch", dodal podľa RIA Novosti.

Sergej Lavrov
Zobraziť galériu (2)
Sergej Lavrov  (Zdroj: SITA/AP Photo/Alexander Zemlianichenko, File)

USA a Európska únia počas viac ako dvoch mesiacov od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu prijali voči režimu prezidenta Vladimira Putina sériu bezprecedentných ekonomických postihov idúcich od prerušenia leteckej dopravy cez zmrazenie styku s radom veľkých bánk po embargo na dovoz uhlia.

Európska komisia začiatkom mája v rámci chystaného šiesteho balíka sankcií navrhla tiež do konca tohto roku úplne ukončiť dovoz ruskej ropy. Opatrenie však odmieta podporiť Maďarsko a tak sa o veci medzi členskými štátmi ďalej rokuje.

Viac o téme: RuskoZápadSergej LavrovHybridná vpjna
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu