Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KĽDR vykonala testy troch balistických rakiet

Test balistickej rakety Zobraziť galériu (3)
Test balistickej rakety (Zdroj: SITA/AP Photo/Lee Jin-man)

SOUL - Severná Kórea vo štvrtok vystrelila do mora celkovo tri balistické rakety krátkeho doletu. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na oznámenie Zboru náčelníkov štábov juhokórejskej armády, podľa ktorého boli rakety vypálené z oblasti Sunan popoludní miestneho času smerom k pobrežným vodám na východe KĽDR.

Severná Kórea tento rok skúšobne odpálila viacero rakiet. Stalo sa tak v zjavnej snahe vyvinúť tlak na svojich rivalov v čase, keď rokovania o jadrovom programe KĽDR zostávajú v slepej uličke, píše AP. OSN zakázala Severnej Kórei vykonávať testy balistických a jadrových zbraní a uvalila na ňu prísne sankcie. KĽDR však tento zákaz pravidelne porušuje.

KĽDR vykonala testy troch
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Lee Jin-man)

Štvrtkové odpálenie bolo v poradí už 16. kolom severokórejských raketových testov v tomto roku. Správa o raketových skúškach sa dostala na verejnosť len niekoľko hodín po tom, ako Severná Kórea potvrdila svoj prvý prípad nákazy koronavírusom SARS-CoV-2 od začiatku pandémie. Podľa AP by KĽDR týmto spôsobom mohla dávať najavo svoje odhodlanie pokračovať v úsilí o rozšírenie svojho zbrojného arzenálu aj napriek výskytu koronavírusu.

KĽDR vykonala testy troch
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Lee Jin-man)

Viac o téme: Test RaketaSeverná KóreaKĽDR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu