Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Slováka podozrivého z dvoch vrážd uznal znalec v Maďarsku za príčetného

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images/Prathaan)

BUDAPEŠŤ - Občan Slovenskej republiky Lóránt H., ktorý je podozrivý z dvoch vrážd v priebehu dvoch dní v máji 2021, je podľa súdneho znalca z odboru psychológie príčetný, informoval v stredu spravodajca TASR v Budapešti s odvolaním sa na vyjadrenie zástupkyne hovorcu Hlavnej prokuratúry Komárňansko-ostrihomskej župy Veroniky Borbélyovej pre spravodajský server 24.hu.

Súd severomaďarského mesta Tatabánya predĺžil vyšetrovaciu väzbu podozrivého o ďalšie dva mesiace, píše server. Muž, ktorý je podozrivý z vraždy 68-ročnej slovenskej občianky zo 14. mája v Ostrihome, mal deň predtým v Štúrove zavraždiť dôchodcu, u ktorého býval. Jeho mŕtve telo hodil do studne a potom podpálil jeho dom. Muž bol v čase oboch vrážd pod vplyvom drog.

Borbélyová dodala, že vraždu v Maďarsku Slovák priznal, avšak predchádzajúcu vraždu na slovenskom území popiera. Súd v Tatabányi oznámil, že vyšetrovaciu väzbu predĺžil podozrivému z dôvodu hrozby úteku, skrývania sa a recidívy.  Nález mŕtvej ženy v priekope v intraviláne Ostrihomu nahlásili polícii 14. mája 2021. Lekárska obhliadka tela potvrdila, že obeť zomrela cudzím zavinením. Maďarskí vyšetrovatelia v krátkom čase identifikovali a vypátrali 24-ročného Lóránta H. Zadržali ho v ten istý večer na ostrihomskom Námestí aradských mučeníkov a vypočuli ho ako podozrivého.

Viac o téme: VraždaSúd MaďarskoSlovák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu