Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Berlínska polícia skúma údajnú bombu, ktorú niekto hodil ruským novinárom do okna

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

BERLÍN - Berlínski vyšetrovatelia a prokuratúra v sobotu skúmali zničené zariadenie, ktoré deň predtým objavili v obytnej budove v mestskej časti Steglitz, kde bývali novinári ruskej spravodajskej agentúry. Informovala o tom agentúra Reuters, ktorá sa odvoláva na vyjadrenie miestnej polície.

Podľa vyhlásenia ruského veľvyslanectva v Berlíne niekto hodil v piatok fľašu do okna budovy, kde bývali ruskí novinári. Počas ďalšieho pátrania sa v budove našla improvizovaná bomba, ktorú nemeckí špecialisti deaktivovali. Vyšetrovatelia sa snažia zistiť, ako nebezpečné zariadenie bolo a na koho bol útok namierený. Hovorca berlínskej polície dodal, že k prípadu poskytnú viac podrobností neskôr.

Ruské ministerstvo zahraničných vecí vo svojom sobotňajšom vyhlásení požiadalo predstaviteľov Nemecka a ostatných krajín Európy a NATO, aby prijali opatrenia na ochranu ruských novinárov a ich rodín. "Vnímame to ako priamy dôsledok prenasledovania, ktoré sa na Západe spustilo voči ruským médiám a ich zamestnancom," píše sa vo vyhlásení. Západné krajiny zakázali vysielanie viacerých ruských televíznych či rozhlasových kanálov, lebo ich podozrievali zo šírenia proruskej propagandy v súvislosti s inváziou na Ukrajinu.

Európska únia na začiatku marca prijala sankcie proti Rusku v oblasti dezinformácií a manipulácií s informáciami. Členské krajiny eurobloku sa vtedy rozhodli zablokovať na území celej EÚ prístup k štátom vlastneným dezinformačným médiám – televízii RT (predtým Russia Today) a agentúre Sputnik.

Viac o téme: BombaNovinárPolícia Berlín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu