Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Streľba na farme v Holandsku si vyžiadala dvoch mŕtvych a dvoch zranených

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images/ipopba)

HAAG - Holandská polícia v piatok oznámila, že dve osoby prišli o život a dve boli vážne zranené počas streľby na farme neďaleko mesta Rotterdam, ktorá slúži ako centrum pre ľudí s postihnutím. TASR prevzala správu z agentúry AP.

Rotterdamská polícia na Twitteri uviedla, že po streľbe pri obci Alblasserdam "bol podozrivý zadržaný a strelná zbraň bola zabavená". Polícia dodala, že očitým svedkom tohto činu bola poskytnutá starostlivosť a pomoc. Podľa miestnych médií bola zabitá 34-ročná žena a 16-ročné dievča; čo sa týka vážne zranených, išlo o 13-ročného chlapca a 20-ročnú ženu, ktorí boli prevezení do nemocnice. Jedna osoba utrpela ľahké zranenia, uvádza server NL Times.

Údajný páchateľ - 38-ročný muž - bol polícii známy pre menšie priestupky, avšak nemal nijaký záznam v registri trestov. Údajne však trpí duševnými problémami. Motív streľby však zatiaľ nie je jasný. Na mieste zasahovali záchranári aj vrtuľníky. Úrady vyzvali miestnych obyvateľov, aby sa danej lokalite vyhli.

Farma, na ktorej došlo k streľbe, ponúka denné aktivity vrátane starostlivosti o zvieratá, čo je súčasťou terapie pre deti a dospelých trpiacich napríklad poruchami autistického spektra či duševnými problémami.

Viac o téme: StreľbaFarmaHolandsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu