Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Kalousek sa omylom zaplietol do protivládnej demonštrácie! Odkaz davu aj rečníkom: Padli aj vulgarizmy

Miroslav Kalousek
Miroslav Kalousek (Zdroj: TASR/AP)

PRAHA – Vulgarizmy na politických akciách nezaznievajú iba na Slovensku. Kuriózna situácia aktuálne koluje aj českými médiami. Postaral sa o ňu bývalý poslanec a šéf strany TOP 09 Miroslav Kalousek, ktorý sa náhodou priplietol do davu protivládnych demonštrantov. Z neho sa dostal až na pódiu, kde si zobral slovo. A to poriadne zostra. Padli aj nadávky, nie však na adresu vládnych predstaviteľov.

Protivládnu demonštráciu na Malostranskom námestí v Prahe na utorok zvolal podľa informácií pražského magistrátu Jiří Machač, ktorý si vzal aj úvodné slovo. „Túžba po slobode a spravodlivosti nás dnes priviedla na toto námestie. Rovnako ako za okupácie fašistickým Nemeckom sú naše práva a občianske slobody ohrozené,“ vyhlásil.

Rečníci sa následne počas akcie vyjadrovali okrem iného proti NATO či Ukrajincom utekajúcich z konfliktom zmietanej krajiny. Práve v čase, keď rečník kritizovali českú vládu, ktorá podľa neho nebráni záujmy ľudu, všimol si Kalouska. Exposlanec sa na zhromaždení objavil náhodou a miestom iba prechádzal. Potom, čo opakovane zaznelo jeho meno, sa ale  rozhodol sám vystúpiť na pódium a demonštrantom priamo odtiaľ povedať, čo si o nich myslí.

„Počul som svojho predrečníka, ktorý za ten čas, čo som prešiel parkovisko, povedal asi šesťkrát moje meno,“ uviedol Kalousek a muža následne označil za „absolútneho de*ila.“ „Veľmi si vážim to, že de*il, ktorý organizuje takéto zhromaždenie v celej miliónovej Prahe nezoženie viac ako asi pätnásť jemu podobných ľudí,“ odkázal demonštrantom. „To, čo hovoríte, sú nezmysly a nič z toho nevedie k prosperite našich životov a vašich detí. To, čo tu organizujete, je úplne márne. Ste na smiech,“ dodal.

Kalousek neskôr skôr prejav na námestí okomentoval aj na sociálnej sieti. „Vážne som nemal v úmysle dnes verejne vystupovať a už vôbec nie na tejto demonštrácii. Keď ale organizátori naliehali, nechal som sa prehovoriť a povedal som pár hrejivých slov,“ napísal.

Viac o téme: ČeskoMiroslav Kalousek
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu