Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

VIDEO Otvorené vyhrážky prekremeľskej novinárky: Hrozí tretia svetová, ale my pôjdeme do neba!

Sergej Lavrov a Vladimir Putin Zobraziť galériu (2)
Sergej Lavrov a Vladimir Putin (Zdroj: Twitter/Dylan Neifion Thomas)

MOSKVA - Jedna z posledných hrozivých správ podporovateľov Kremľa uvádza, že Vladimír Putin radšej spustí na Západe jadrovú vojnu, akoby mal prijať porážku na Ukrajine. Informácia prichádza po tom, čo Putin a ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov pohrozili použitím jadrových zbraní.

Redaktorka štátnej televízie Russia Today a vedúca manažérka prokremeľských médií Margarita Simonyanová v stredu večer vyhlásila, že myšlienka Putina stlačiť červené tlačidlo je "pravdepodobnejšia" ako to, že by Rusko prehralo vojnu, uvádza Daily Mail. "Buď na Ukrajine prehráme, alebo sa začne tretia svetová vojna. Myslím si však, že druhý prípad je reálnejší aj vzhľadom na to, že vieme, aký je Putin," skonštatovala. "Na jednej strane ma to desí," povedala skupine expertov, ktorí sedeli nepokojne na svojich stoličkách, "ale na strane druhej je to reálna možnosť. Pôjdeme do neba, zatiaľ čo oni budú jednoducho kvákať. Všetci raz zomrieme," dodala.

Simonyanovej predstavy o jadrovom holokauste sú doteraz poslednou hrozbou z najvyšších priečok ruských vládnych kruhov. Za posledných pár dní vyšli vyhrážky z úst propagandistu Vladimíra Solovjova, ministra zahraničných vecí Sergeja Lavrova aj samotného prezidenta Putina.

VIDEO Otvorené vyhrážky prekremeľskej
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

USA a Veľká Británia odmietli takúto rétoriku a považujú ju skôr za bulvár, ale zvyšujúca sa frekvencia hrozieb spojená so zlyhaním ruskej armády bude vyvolávať obavy, že patová situácia v štýle studenej vojny sa javí ako reálna možnosť. Myšlienka prichádza po tom, čo Rusko minulý týždeň úspešne otestovalo svoju najnovšiu jadrovú raketu Sarmat 2. Putin už stihol oznámiť, že raketa môže zasiahnuť ciele kdekoľvek na zemi a nemôže byť zastavená žiadnou súčasnou protiraketovou obranou. 

Viac o téme: Studená vojnaRuskoVladimír PutinUkrajinaSergej LavrovJadrová vojnaVojna na UkrajineMargarita Simonyanová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu