Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Rusi zajali jedného z členov misie OBSE: Kremeľ neustále šíri lži, tvrdí šéfka britskej delegácie

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP/Vadim Ghirda)

KYJEV - Ruské jednotky na Donbase na východe Ukrajiny zajali spolupracovníka Osobitnej pozorovateľskej misie (SMM) Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE). Informovala o tom agentúra APA.

Ruskí predstavitelia sa podľa ukrajinských zdrojov zároveň mali členom SMM aj vyhrážať.
Zastupujúca šéfka britskej delegácie pri OBSE Deidre Brownová na piatkovom mimoriadnom zasadaní stálej rady organizácie vo Viedni uviedla, že "tieto vyhrážky najostrejšie odsudzuje".
"Žiadame prepustenie spolupracovníka SMM, ako aj všetkých Ukrajincov zadržiavaných Ruskom," dodala Brownová. Zároveň poukázala na to, že Kremeľ neustále šíri lži a dezinformácie o situácii na Ukrajine, cituje APA.

Rusko sa uchyľuje k teroristickým metódam

Stály zástupca Ukrajiny pri OBSE Jevhenij Cymbaljuk na osobitnom zasadaní o Viedni uviedol, že Rusko vo vojne proti Ukrajine koná ako teroristický štát a útočí na mestá, kritickú infraštruktúru a obytné štvrte, aby boli Ukrajinci neustále v nebezpečenstve. Ukrajinský diplomat podľa agentúry APA zároveň dodal, že Rusko sa uchyľuje k teroristickým metódam aj v dočasne obsadených oblastiach, predovšetkým v Chersonskej oblasti, kde chce Moskva usporiadať referendum na legitimizáciu obsadenia tohto regiónu.

Viac o téme: Konflikt RuskoUkrajinaMisia OBSE
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu