Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

VIDEO Kyjev raketami zasiahol ruskú vojnovú loď Moskva: Vo februári ju ukrajinská posádka poslala do p***!

Ruská vlajková loď Moskva Zobraziť galériu (2)
Ruská vlajková loď Moskva (Zdroj: greb youtube/New China Tv)

KYJEV - Vlajkovú loď ruskej čiernomorskej flotily, krížnik Moskva, poškodili v stredu pri raketovom útoku ukrajinské sily, oznámil gubernátor Odeskej oblasti Maksym Marčenko. TASR o tom informuje na základe správ agentúry AFP a televízie BBC.

Už takmer 50 dní trvá krvavý konflikt na Ukrajine, najnovšie mrazivé zábery z obliehaných miest vháňajú slzy do očí (Zdroj: Profimedia.sk)

"Rakety Neptun, ktoré strážia Čierne more, spôsobili krížniku veľmi vážne škody. Sláva Ukrajine!" uviedol na sociálnej sieti Telegram Marčenko. Podľa poradcu ukrajinského prezidenta Olexija Arestovyča vypukol na ruskom krížniku po tom, ako ho zasiahli ukrajinské strely, požiar.

"Teraz silno horí a pri takomto rozbúrenom mori je ťažké povedať, kedy im bude možné poskytnúť pomoc. Je tam 510 členov posádky," uviedol Arestovyč. Ruská armáda zatiaľ nepotvrdila, že by prišlo k útoku na jej loď, uvádza APF.

Vlajkovú loď ruskej čiernomorskej flotily, krížnik Moskva, poškodili pri raketovom útoku ukrajinské sily.
Zobraziť galériu (2)
Vlajkovú loď ruskej čiernomorskej flotily, krížnik Moskva, poškodili pri raketovom útoku ukrajinské sily.  (Zdroj: SITA/Satellite image ©2022 Maxar Technologies via AP)

Ruský krížnik Moskva sa stal známy ihneď na začiatku ruskej vojenskej invázie na Ukrajinu. Je to totiž tá istá loď, ktorú ukrajinskí vojaci strážiaci Hadí ostrov poslali do p*** po tom, ako ich posádka lode vyzvala, aby sa vzdali. "Bolo potvrdené, že krížnik Moskva išiel dnes presne tam, kam ho poslali naši pohraničníci z Hadieho ostrova!" vyhlásil Marčenko.

UPOZORNENIE: VIDEO obsahuje vulgarizmus

Krížnik Moskva poškodil výbuch munície na palube, tvrdí Rusko

K poškodeniu vlajkovej lode ruskej čiernomorskej flotily krížnik Moskva prišlo po tom, ako na jej palube vybuchla munícia. Uviedlo to v noci na štvrtok ruské ministerstvo obrany s tým, že posádku lode sa podarilo evakuovať. TASR správu prevzala od televízie BBC. "Munícia na krížniku Moskva vybuchla v dôsledku požiaru na vojenskej lodi. Plavidlo je vážne poškodené. Celá posádka bola evakuovaná," uviedol ruský rezort s tým, že sa snaží určiť príčinu požiaru.

Viac o téme: Vojnová loďRuskoMoskvaVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu