Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Šokujúce VIDEO Čečenský diktátor vzal svojho syna (13) na Ukrajinu, aby videl vojnu z prvej ruky

Kadyrov vzal syna na front, aby ju videl na vlastné oči Zobraziť galériu (5)
Kadyrov vzal syna na front, aby ju videl na vlastné oči (Zdroj: profimedia.sk)

MARIUPOĽ - Obávaný čečenský vodca Ramzan Kadyrov vzal svojho 14-ročného syna do vojnovej zóny, keď viedol ruský krvavý útok na Mariupoľ. Adama vidno na videozázname, ako si oblieka vojenské oblečenie, zatiaľ čo jeho otec, ktorý je blízkym spojencom Vladimira Putina, v spustošenom ukrajinskom prístavnom meste absolvoval prehliadku nemocnice. 

Kadyrov (45) povedal, že chce, aby sa jeho syn, ktorý je jedným z jeho dvanástich detí, "z prvej ruky dozvedel o úspechoch a potrebách našich spolubojovníkov" a tiež dal jasne najavo, že nesúhlasí s krokom Ruska na zmiernenie vojenského tlaku na Kyjev. Namiesto toho sľúbil, že povedie inváziu do hlavného mesta.

Šokujúce VIDEO Čečenský diktátor
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: profimedia.sk)

V jednej sekvencii je chlapec oblečený v tmavozelenej vojenskej kombinéze počas návštevy Kadyrovho veliteľa Ruslana Geremejeva v nemocnici. Geremejev je podozrivý z vraždy ruského liberálneho politika Borisa Nemcova, popredného Putinovho nepriateľa a bývalého podpredsedu vlády, zastreleného v roku 2015 neďaleko Kremľa. Dokonca ani ruská FSB, ktorej v minulosti šéfoval práve Putin, nedokázala nájsť a vyšetriť Geremejeva ohľadom politickej vraždy, uvádzajú správy. Geremejev údajne utrpel v boji s ukrajinskými obrancami relatívne ľahké zranenia.

Kadyrova, obvineného z mučenia svojich nepriateľov v Čečensku, nazývali "synom, ktorého Putin nikdy nemal" pre jeho oddanú lojalitu voči vodcovi Kremľa. Diktátor bol zachytený pri tom, ako svojho syna predstavuje generálovi ruskej armády a hovorí: "Tu je môj Adam, má trinásť rokov." Mordvichev odpovedá: "Ahoj, super!" Tínedžer sa pred časom ocitol v centre pozornosti pre jeho drahú kolekciu hodiniek vrátane originálu Richarda Millea, ktorý údajne stál viac ako 310-tisíc eur.

Šokujúce VIDEO Čečenský diktátor
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: profimedia.sk)

"Stretol som sa s veliteľom 8. gardovej kombinovanej armády, generálporučíkom ruských ozbrojených síl Andrejom Mordvičevom. Informoval ma o významných úspechoch bojovníkov v kritických oblastiach a uviedol približné dátumy dobytia Mariupoľu ruskou armádou," zaznelo z úst Kadyrova. 

Šokujúce VIDEO Čečenský diktátor
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Okrem syna Adama sa na Ukrajine v Kadyrovovom sprievode nachádzajú ďalší jeho príbuzní, z ktorých niektorí pôsobia ako ministri v jeho vláde v zakaukazskom regióne bohatom na ropu. "Budeme čestne vykonávať rozkaz nášho najvyššieho veliteľa, ruského prezidenta Vladimira Putina. Zveril nám jednu z najdôležitejších a najťažších oblastí a my jeho dôveru stopercentne nesklameme. Veľmi skoro dokončíme pridelené úlohy v Mariupole a podáme správu prezidentovi Ruskej federácie o našej pripravenosti dobyť Kyjev," dodal čečenský autokrat. V Čečensku je Kadyrov obviňovaný z porušovania ľudských práv a mučenia svojich politických oponentov a LGBT+ aktivistov.

Viac o téme: SynRuskoUkrajinaRamzan KadyrovMariupoľ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu