Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Joe Biden dostal druhú posilňujúcu dávku vakcíny proti KORONAVÍRUSU

Joe Biden dostal druhú posilňujúcu dávku vakcíny proti koronavírusu Zobraziť galériu (3)
Joe Biden dostal druhú posilňujúcu dávku vakcíny proti koronavírusu (Zdroj: SITA/AP Photo/Patrick Semansky)

WASHINGTON - Americký prezident Joe Biden v stredu dostal druhú posilňujúcu dávku vakcíny proti ochoreniu COVID-19. Bidenova administratíva začala kampaň, ktorá má pomôcť Američanom žiť s koronavírusom.

Spustila aj novú webovú stránku, znova vyzýva na očkovanie a investuje do tejto aktivity ďalšie peniaze, informovala tlačová agentúra Reuters. "Ak nebudeme do toho investovať, budeme zraniteľní, ak udrie nová vlna," povedal Biden v Bielom dome, keď spúšťal web COVID.gov. Sú na ňom zhromaždené informácie, ktoré majú pomôcť ľuďom zvládnuť pandémiu.

Joe Biden dostal druhú
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Patrick Semansky)

Predstavitelia amerického zdravotníctva schválili v utorok druhú posilňujúcu dávku pre Američanov vo veku 50 rokov a viac a pre tých, ktorí sú imunokompromitovaní (majú poškodenú imunitu). Biden (79) dostal štvrtú dávku vakcíny od konzorcia spoločností Pfizer-BioNTech. Schválená na použitie bola aj druhá dávka od spoločnosti Moderna. Niekoľko sietí lekární v USA oznámilo, že budú ľuďom ponúkať druhé posilňovacie dávky.

Joe Biden dostal druhú
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Patrick Semansky)

V USA zomrelo na covid od začiatku roka 2020 vo viacerých vlnách takmer 982.000 ľudí. Hoci vakcíny a čoraz viac dostupných liekov na covid zabraňujú ťažkému priebehu ochorenia a úmrtiam, predstavitelia verejného zdravotníctva monitorujú BA.2 - subvariant omikronu, ktorý teraz predstavuje vyše polovicu všetkých prípadov nákazy v USA. Americkí predstavitelia uviedli, že neočakávajú ďalšiu veľkú vlnu, ale poznamenali, že prípady covidu môžu narastať, a to vinou BA.2 alebo iného subvariantu.

Viac o téme: OčkovanieVakcínaKoronavírusJoe Biden
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu