Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Potvrdené! Muž uniesol dcérku do Austrálie

Terezku uniesol otec do Austrálie.
Terezku uniesol otec do Austrálie. (Zdroj: BLESK)

PLZEŇ - Novozélanďan Rodney Wiliam Cowie (38), ktorý cez víkend uniesol svoju šesťročnú dcéru Charlie Terezu Vichnarovú, podľa polície v pondelok priletel do Austrálie.

Cudzinec si v sobotu predpoludním vyzdvihol dieťa od jej matky v obci Žákava v Česku, no v dohodnutom čase ju nevrátil a neozval sa. Matka dieťaťa sa mu snažila dovolať, ale jeho mobily boli nedostupné. Po cudzincovi aj dieťati pátrala česká polícia aj Interpol.

"Dnes sme dostali od Interpolu informáciu, že Cowie a Charlie Tereza Vichnarová prileteli 24. marca do Austrálie a z krajiny doteraz neodcestovali," povedala dnes ČTK policajná hovorkyňa Pavla Soukupová. Policajti v súčasnosti zvažujú ďalší postup.

Cowie mal dievča vrátiť do soboty 19:00 hod. Pôvodne chcel mať dcéru pri sebe celý víkend a chcel s ňou odísť na výlet do Prahy. Matka dieťaťa s tým nesúhlasila. Cudzinec plánoval s dieťaťom navštíviť v sobotu cirkus v Plzni a ísť s ňou korčuľovať.

Polícia prípad vyšetruje pre podozrenie z únosu. Cudzinec si požičal od bývalého švagra červený automobil Ford escort combi s poznávacou značkou 2P4 7576. Odišiel v ňom s dcérou a nevrátil ho. Cowie žije v Austrálii a do Česka prišiel vlani koncom decembra. V Plzni si zaplatil do konca marca penzión. Jeho izbu našli policajti cez víkend prázdnu, neboli v nej žiadne veci a v zámke bol aj kľúč.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu