Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

VIDEO Brutálny útok v posilňovni: Mladík dvíhal činky, keď nasledoval nechutný akt zozadu

Otrasný útok v posilňovni
Otrasný útok v posilňovni (Zdroj: Youtube/Generation Iron Fitness & Bodybuilding Network)

PALMERSTON - Mladík tvrdil, že nevyprovokovaný akt násilia, ku ktorému došlo v posilňovni v Austrálii, bol nehodou. Bezpečnostná kamera však dokazuje pravý opak. Zaútočil na bezbranného muža, ktorý netušil, že sa k nemu blíži zozadu. Momentálne si už odpykáva trest za mrežami.

Shane William Ryan bol v posilňovni Next Level v Palmerstone na severe Austrálie 22. októbra 2020 takmer úplne sám. Okrem neho tam bol len jeden chlapík, ktorý ležal na lavičke a dvíhal činky. Kamerový záznam, ktorý poslúžil ako dôkazový materiál na Najvyššom súde, zachytáva, ako Ryan zdvihol 20-kilové závažie, podišiel k druhému mladíkovi a činku hodil na jeho tvár. Okamžite sa z neho začala valiť krv. 

Upozorňujeme, že video nie je vhodné pre osoby s citlivou povahou

William následne prestieral, že má zranený členok a odišiel. Potom sa ale vrátil k obeti a zavolal záchranku. Dlhé mesiace 33-ročný muž tvrdil, že to všetko bola nehoda. Na nedávnom súdnom pojednávaní ale zmenil svoju výpoveď a priznal, že šlo o úmysel. Dostal devätnásť mesiacov nepodmienečne. "Obeť ležala na chrbte na lavičke a cvičila tak, ako vždy. Vy ste zdvihli 20-kilogramové závažie a hodili ho na hlavu a hrudník obeti, ktorá sa v dôsledku toho okamžite zrútila na zem a začala krvácať. Dopustili ste sa extrémne nebezpečného aktu na osobe, ktorá bola v tej chvíli zraniteľná a nemala sa ako brániť," uviedol sudca John Burns.

Napadnutý muž utrpel zlomeninu lebky, ľavej prednej kosti a tržnú ranu nad obočím. Doteraz podľa lekárov trpí bolesťami hlavy a hrudníka, úzkosťou a musí brať lieky na krvný tlak. Burns nechápe pohnútky odsúdeného, muži sa totiž poznali a krátko pred útokom sa spolu rozprávali. Ryan nemôže požiadať o predčasné prepustenie skôr než 24. novembra 2022. Musí si odsedieť najmenej desať mesiacov zo svojho trestu. 

Viac o téme: Posilňovňaútok Austrália
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu