Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO Indická študentka musela utiecť z Charkova: Šokujúce obvinenie na adresu Ukrajincov

Indickí študenti opúšťajú Charkov po vlastných nohách
Indickí študenti opúšťajú Charkov po vlastných nohách (Zdroj: Twitter/Khan)

CHARKOV - Vojna na Ukrajine trvá už osem dní. Opakované útoky na druhé najväčšie ukrajinské mesto Charkov nútia ľudí, aby oblasť čo najrýchlejšie opustili. Sejal, ktorá sa dostala na ukrajinsko-ruskú hranicu z Charkova, povedala, že ukrajinskí občania sa k Indom správajú neľudsky.

"Najprv nás požiadali, aby sme opustili Charkov. Snažili sme sa teda vystúpiť z vlaku, ale nasledovalo fyzické násilie a potom nás vyhodili," povedala pre ABP Live indická študentka Sejal, ktorá študuje na Ukrajine.

Po tridsiatich kilometroch prejdených popri hranici sa podarilo skupine indických študentov dostať na bezpečné miesto. V Charkove sa však podľa vlastných slov stretli s veľkým odporom tamojších obyvateľov voči Indom. "Títo ľudia mali v rukách zbrane a hovorili, že ak sa nejaký Ind pokúsi nastúpiť do vlaku, zastrelia ho. Potom znemožnili niekoľkým indickým ženám, aby nastúpili. Nikto z nás sa už do vlaku nedostal," opísala dievčina situáciu. V súčasnosti je podľa nej v Charkove uväznených 1500 študentov. "Situácia v Charkove je veľmi zlá. Zadržaní sa musia odtiaľ dostať čo najskôr preč. Neustále tu hrozí nebezpečenstvo."

Zelenskyj sa nevzdáva 

Rusko posilňuje svoju ofenzívu na Ukrajine. V Charkove a Kyjeve znejú sirény. Mestá sú naďalej ostreľované. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sa medzičasom opäť vyjadril, že sa Rusom odmieta vzdať. Jasne uviedol, že "ktokoľvek prekročí naše hranice, bude považovaný za nepriateľa. Nikdy neopustíme to, čo je naše." 

Viac o téme: VojnaUkrajinaCharkov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu