Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

V Rusku už zatýkajú aj matky s deťmi: Srdcervúce ZÁBERY plaču chlapčeka na policajnej stanici

(Zdroj: Facebook/Alexandra Arkhipova)

MOSKVA – Nielen z Ukrajiny, ale aj zo samotného Ruska k nám prichádzajú informácie, z ktorých sa tlačia do očí slzy. Na internete koluje video uplakaného chlapčeka. Za zábermi sa má skrývať silný príbeh dvoch ruských žien, ktoré sa spoločne s deťmi vybrali položiť veniec pred ukrajinské veľvyslanectvo v Moskve a skončili v cele na policajnej stanici.

Príbeh zverejnila na sociálnej sieti žena menom Alexandra Arkhipova. Podľa jej slov išli Ekaterina Zavizion a jej priateľka Oľga Alter prvého marca položiť kvety pre ukrajinské veľvyslanectvo. So sebou mali deti, pričom Sofia a David majú iba 7 rokov, Lisa a Gosha 11 a Matvey 9. Tie namaľovali plagát, ktorý si zobrali so sebou.

 

Дети, война, автозаки-2. Задержанные сегодня пять детей в возрасте от 7 до 11 лет и их мамы Ольга Альтер и Екатерина...

Posted by Alexandra Arkhipova on Tuesday, March 1, 2022

Všetkých ich zadržala polícia a boli predvedení na stanicu. Matky si mali od policajtov vypočuť, že ich deti budú zverené do opatrovníctva a ony ako matky môžu o svoje práva prísť. Deti boli zatiaľ tiež na policajnej stanici - plagát s nápisom NIE VOJNE, ktorý si mali sami vyrobiť - mali stále so sebou. 

 

Дети, война, автозаки Children, war and a police van (for English scroll below) Ещё немного п..за в нашей жизни....

Posted by Alexandra Arkhipova on Tuesday, March 1, 2022

Zverejnené bolo aj video malého chlapčeka, zrejme priamo z policajnej stanice, ktorý sa s plačom pýta ženy, pravdepodobne svojej matky, „prečo tam sedí“. Tá mu vysvetľuje, že je to preto, aby sa ľudia nemohli vo veľkom zhromažďovať a hovoriť, že sú proti vojne. Zároveň ho spoza mreží upokojuje, že všetko bude dobré a nemá si robiť starosti. Tiež ho uisťuje, že sa odtiaľ dostanú von.

Neskôr Arkhipova informovala o ich prepustení, čaká ich však súd.

Viac o téme: VideoPríbehSociálna sieťPolícia MoskvaVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu