Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS V Česku pribudlo takmer 13-tisíc infikovaných: Počet hospitalizovaných klesol

Koronavírus v Česku Zobraziť galériu (2)
Koronavírus v Česku (Zdroj: SITA/Vit Simanek / CTK via AP)

PRAHA - V Česku odhalili laboratóriá za sobotu dokopy 12.769 prípadov nákazy koronavírusom. U 1816 z nich je podozrenie na reinfekciu – opakovanú nákazu. V nedeľu o tom informoval spravodajský server Novinky.cz s odvolaním sa na údaje zverejnené na webovej stránke českého ministerstva zdravotníctva.

Hodnota sedemdňovej incidencie, teda počtu nakazených pripadajúcich na 100.000 obyvateľov, je 1506, pričom pred týždňom bola táto hodnota vyše 2200. Počet hospitalizovaných s covidom klesol z 3864 v piatok na 3484 v sobotu, pričom 238 z nich je vo vážnom stave. Podľa predbežných údajov, ktoré sa pri aktualizácii v priebehu dňa môžu ešte zvýšiť, pribudlo v ČR za sobotu 24 úmrtí súvisiacich s covidom, v piatok celkovo 49 a deň predtým 48.

Očkovanie proti covidu sa v Česku v podstate zastavilo, komentujú Novinky s tým, že v sobotu bola podaných 2744 dávok vakcíny. Český premiér Petr Fiala oznámil v stredu, že ak sa pandemická situácia v Českej republike bude vyvíjať ako doposiaľ, od marca ostane jediným protipandemickým opatrením povinnosť nosiť vo vnútorných priestoroch respirátor.

KORONAVÍRUS V Česku pribudlo
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Česká vláda v stredu rozhodla o zrušení kontrol covidpasov v reštauráciách, službách a na hromadných kultúrnych a športových podujatiach. Od štvrtka prestali platiť všetky limity počtu osôb v predajniach či pri stole v pohostinstvách.

"Postupne budeme zvyšovať počty účastníkov na kultúrnych a športových akciách s výhľadom, že od 1. marca ostane len veľmi málo obmedzujúcich opatrení – prakticky len nosenie respirátorov," oznámil Fiala, ktorý očakáva ďalšie zlepšenie pandemickej situácie v priebehu marca. Povinnosť preukazovať sa covidpasom v niektorých prevádzkach už zrušil Najvyšší správny súd.

Viac o téme: ČeskoKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu