Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

KORONAVÍRUS Grónsko zrušilo obmedzenia, ale ľuďom odporúča opatrnosť

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Vitaly Timkiv)

KODAŇ - Úrady v Grónsku zrušili takmer všetky obmedzenia súvisiace s pandémiou koronavírusu. Od štvrtka tam ľudia nie sú povinní nosiť rúško a vo verejných priestoroch ako reštaurácie, kaviarne a športové haly už neplatia žiadne obmedzenia. Informovala o tom tlačová agentúra DPA.

Jedinými platnými opatreniami sú tie, ktoré sa týkajú výletných lodí a ďalších osobných plavidiel, pričom ľudia bez trvalého pobytu v Grónsku musia mať pri vstupe do krajiny absolvované všetky odporúčané očkovania.

Odporúčania verejnosti

Grónsko je autonómnou súčasťou Dánskeho kráľovstva, ale má vlastnú vládu a parlament. Najnovší krok úradov prichádza po tom, čo 1. februára uvoľnili väčšinu ďalších povinností. V stredu vyhlásili, že obmedzujúce opatrenia už nie sú pre občanov väčším prínosom.

Úrady však tiež vyhlásili, že koronavírus sa v ostrovnej krajine rýchlo šíri, čo dokazuje, že pandémia sa ešte neskončila. Verejnosti stále odporúčajú, aby bola opatrná a dodržiavala pravidlá na ochranu zdravia. Predstavitelia dodali, že vláda je pripravená konať, ak sa situácia zmení k horšiemu.

Viac o téme: ObmedzeniaKoronavírusGrónsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu