Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Masaker na diaľnici: Počas bežnej kontroly zabili dvoch policajtov (†24, 29)

Masaker na diaľnici Zobraziť galériu (5)
Masaker na diaľnici (Zdroj: TASR/AP Photo/Michael Probst)

BERLÍN - Dvoch policajtov zastrelili v pondelok v skorých ranných hodinách počas bežnej dopravnej kontroly na západe Nemecka. S odvolaním sa na vyjadrenie miestnej polície o tom informovali viaceré nemecké médiá.

K incidentu došlo približne o 4.20 h pri dopravnej kontrole pri meste Kusel ležiacom v spolkovej krajine Porýnie-Falcko, píše agentúra AP. Polícia v súvislosti so streľbou pátra po viacerých páchateľoch. Nedisponuje však ich opisom a nevie ani to, v akom vozidle cestovali či ktorým smerom sa po streľbe vydali.

Polícia v Nemecku ve veľkom pátra: Dvaja policajti boli pri bežnej dopravnej kontrole zavraždení (Zdroj: Profimedia)

Vodičov v okolí mesta Kusel ale vyzvala, aby z bezpečnostných dôvodov nebrali stopárov. Upozornila tiež na to, že prinajmenšom jeden z podozrivých je ozbrojený. Pátranie bolo rozšírené aj na susednú spolkovú krajinu Sársko. Polícia vyzvala prípadných svedkov incidentu, či ľudí registrujúcich podozrivé aktivity, aby sa jej ozvali.

Masaker na diaľnici: Počas
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR/Thomas Frey/dpa via AP)

Obeťami sú mladí policajti

Obeťami incidentu sú 24-ročná policajtka a jej 29-ročný kolega, príslušníci okresného policajného zboru v Kuseli. V čase incidentu boli podľa informácií televíznej stanice RTL v civile.

Masaker na diaľnici: Počas
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Profimedia)

Nemecký denník Bild uviedol, že dvojica informovala dispečing o zastavení podozrivého auta, v ktorého kufri zrejme objavila zastrelenú zver. V druhej správe už ohlásila streľbu. "Strieľajú na nás," uviedli podľa informácií denníka policajti. Vyšetrovatelia z tejto správy usudzujú, že išlo o viac páchateľov. Podľa denníka mohlo ísť o pytliakov, ktorí pri sebe nosia zbrane.

Masaker na diaľnici: Počas
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR/AP Photo/Michael Probst)

Premiérka západonemeckého Porýnia-Falcka Malu Dreyerová a minister vnútra Roger Lewentz nad streľbou vyjadrili hlboký šok. "V myšlienkach sme s príbuznými. Je to strašný zločin. Sme veľmi rozrušení, že dvaja mladí ľudia prišli o život pri výkone služby," uviedli vo vyhlásení, kde oznámili, že na znamenie smútku nariadili stiahnutie vlajok na pol žrde.

Zadržali muža podozrivého zo zastrelenia

Nemecká polícia zadržala muža, ktorý mal v pondelok v skorých ranných hodinách zastreliť dvoch dvoch policajtov počas bežnej dopravnej kontroly. Informovala o tom agentúra DPA. Nemecké úrady predtým uviedli, že naliehavo pátrajú po 38-ročnom mužovi z juhozápadnej spolkovej krajiny Sársko.

Polícia zverejnila meno muža s tým, že má hnedé vlasy a bradu. Pátracia operácia prebieha ďalej, pretože polícia nevylučuje, že podozrivý mal spolupáchateľov.

Zadržali druhého podozrivého

Nemecká polícia zadržala druhého muža podozrivého v prípade zastrelenia dvoch policajtov počas bežnej dopravnej kontroly. K činu došlo v pondelňajších ranných hodinách. Informovala o tom agentúra DPA. Podozrivého 32-ročného muža zadržali v meste Sulzbach v spolkovej krajine Sársko, kde zadržali aj prvého podozrivého vo veku 38 rokov, potvrdil pre DPA policajný hovorca.

Viac o téme: StreľbaúmrtiePáchateliaPolícia Nemecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu