Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Český miliardár má problém! VIDEO Po diaľnici sa rútil 410 km/h, teraz ho vyšetruje nemecká polícia

Miliardár sa rútil rýchlosťou viac ako 400 km/h Zobraziť galériu (3)
Miliardár sa rútil rýchlosťou viac ako 400 km/h (Zdroj: YouTube/Youtube/CASD - SC Bethany, Radim Passer)

BERLÍN - Nemecká polícia sa začala zaoberať nebezpečnou jazdou českého miliardára Radima Passera, ktorý testoval na diaľnici medzi mestami Berlín a Hannover svoj luxusný športový automobil Bugatti Chiron. Policajná hovorkyňa uviedla, že Passer je vyšetrovaný pre "nelegálne pouličné preteky" a muži zákona už prípad postúpili na prokuratúru. Informovala o tom v pondelok agentúra DPA.

Nemecká polícia zároveň zverejnila na internete video z tejto rýchlej jazdy. Videozáznam pred dvoma týždňami zdieľal na platforme YouTube sám Passer. Uviedol pritom, že nahrávka vznikla vlani na desaťkilometrovom rovnom úseku diaľnice s tromi jazdnými pruhmi, kde bola dobrá viditeľnosť. "Bezpečnosť bola prioritou," tvrdil.

Český miliardár zverejnil šokujúce VIDEO: Po diaľnici jazdil rýchlosťou vyše 410 km/h

Nezodpovedné správanie

Tachometer ukázal v jednom momente rýchlosť až 417 km/h. Policajná hovorkyňa pre DPA povedala, že takéto správanie "bolo nezodpovedné" aj napriek tomu, že na väčšine diaľnic v Nemecku je neobmedzená rýchlosť. Nemecké ministerstvo dopravy ešte minulý týždeň uviedlo, že "odmieta akékoľvek správanie sa v cestnej doprave, ktoré vedie alebo môže viesť k ohrozeniu používateľov cestných komunikácií".

Podľa magazínu Forbes je Passer 33. najbohatším Čechom –jeho majetok má hodnotu takmer 300 miliónov eur.

Tento 58-ročný podnikateľ a developer už v minulosti podobne "testoval" svoje vozidlo Bugatti Veyron. V roku 2015 pri tom dosiahol rýchlosť 402,5 kilometra za hodinu, čo bola vtedy vôbec najvyššia nameraná rýchlosť na verejnej diaľnici.

Viac o téme: DiaľnicaRýchlosťNemeckoRadim Passer
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu