Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

V New Yorku zadržali muža, ktorý sa vyhrážal zabitím Trumpa

(Zdroj: SITA (Joel Martinez/The Monitor via AP))

NEW YORK - Americké tajné služby zadržali v pondelok v New Yorku 72-ročného muža, ktorý sa údajne vyhrážal zabitím bývalého prezidenta Spojených štátov Donalda Trumpa. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na príslušné trestné oznámenie.

Brooklynská prokuratúra uviedla, že Thomas Welnicki sa bývalému šéfovi Bieleho domu "vedome a úmyselne vyhrážal zabitím, únosom a spôsobením telesnej ujmy". Tento muž sa podľa vyšetrovateľov pred prezidentskými voľbami v roku 2020 vyhrážal, že ak Donald Trump prehrá, ale odmietne odísť z funkcie šéfa Bieleho domu, "zaobstará si zbrane a zabije ho". Údajne sa mal vyhrážať aj usmrtením 12 členov amerického Kongresu. 

Vlani v novembri tiež trikrát telefonicky kontaktoval tajné služby

Vlani v novembri tiež trikrát telefonicky kontaktoval tajné služby v New Yorku, pričom sa predstavil svojím vlastným menom a tvrdil, že urobí všetko pre usmrtenie Trumpa, ktorého nazýval Hitlerom, píše sa v trestnom oznámení.

V ďalšom takomto telefonáte z decembra zase tvrdil, že v USA "by mohla vypuknúť nová občianska vojna" a že použitie zbraní proti vláde je oprávnené. Podozrivého mali v pondelok virtuálne predviesť pred súd v Brooklyne. 

Viac o téme: VyhrážanieNew YorkDonald Trump
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu