Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Česká polícia hlási úspech: Zadržali zlodeja obrazov, po ktorom pátrali od decembra

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

PRAHA - Česká polícia zadržala muža, ktorý ukradol obrazy v hodnote takmer pol milióna českých korún (20.450 eur). V sobotu o tom informoval hovorca pražskej polície Richard Hrdina s tým, že muža zatkli vďaka pomoci verejnosti.

Ako pripomína spravodajský portál Novinky.cz, pražská polícia o krádeži informovala vo štvrtok. Muž sa vlámal do galérie na Vodičkovej ulici a z výkladu odniesol celkovo päť obrazov. Hrdina vo štvrtok priblížil, že incident sa stal už vlani, začiatkom decembra, ale páchateľa sa zatiaľ nepodarilo nájsť. Polícia preto požiadala o pomoc verejnosť.

"Na základe získaných informácií sa podarilo zadržať páchateľa a obrazy v hodnote pol milióna (českých korún) vrátiť šťastnej autorke," uviedol Hrdina. Jedna zo získaných informácií policajtov naviedla k domu v pražskej štvrti Žižkov, ktorý začali pozorovať, kým zháňali povolenie na jeho prehliadku.

Keď sa na mieste objavil 33-ročný cudzinec, policajti ho zadržali, po čom sa ku krádeži priznal a vydal im ukradnuté umelecké diela. "Ďakujeme za pomoc pri pátraní," dodal Hrdina. Polícia ďalej zistila, že páchateľ bol v minulosti niekoľkokrát súdne trestaný a navyše má zákaz pobytu na území ČR.

Viac o téme: ZlodejObrazyČeskoPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu