Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Pápež vo vianočnom interview ocenil veľkoleposť práce zdravotníkov

Na snímke pápež František Zobraziť galériu (2)
Na snímke pápež František (Zdroj: TASR/AP (AP Photo/Alessandra Tarantino))

VATIKÁN - Pápež František poďakoval vo vianočnom rozhovore pre talianske denníky La Stampa a La Repubblica všetkým zdravotníckym pracovníkom za ich prácu, všimla si v piatok agentúra DPA.

"My si často ani neuvedomujeme, aká šľachetná a veľkolepá je každodenná práca týchto lekárov, sestier a zdravotníckych pracovníkov, a pritom by sme všetci mali byť povďační každému jednému z nich," uviedol v interview 85-ročný najvyšší predstaviteľ katolíckej cirkvi.

Vo vianočnom čase myslí pápež aj na choré deti, ktoré musia prežiť tieto sviatky v nemocnici, nechal sa ďalej počuť najvyšší pontifex. Začiatkom júla strávil František desať dní v Univerzitnej nemocnici Agostina Gemelliho v Ríme, kde sa musel podrobiť operácii tráviaceho traktu. A vtedy mu zachránila život jedna zdravotná sestra, vyznal sa pápež niekoľko týždňov po operácii na vlnách španielskej rozhlasovej stanice COPE.

Návšteva pápeža Františka v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/Michal Svítok)

Chirurgický zákrok pre pápeža znamenal, že zatiaľ dočasne ešte nemôže opúšťať Vatikán, avšak, ako hovorí, dúfa, že sa to čoskoro zmení a v roku 2022 už bude zase môcť bezpečne zo Svätej stolice vycestovávať.

Viac o téme: InterviewPápežVianoce
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu