Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Sobotný nárast prípadov KORONAVÍRUSU v Česku bol najnižší za päť víkendov

Koronavírus v Česku Zobraziť galériu (2)
Koronavírus v Česku (Zdroj: SITA/AP Photo/Petr David Josek, File)

PRAHA - Dovedna 9080 nakazených infekciou SARS CoV-2 pribudlo za sobotu v Českej republike. Ide o najnižší sobotný nárast nakazených novým druhom koronavírusu za posledných päť víkendov; ešte minulú sobotu bol prírastok o 1900 vyšší, informuje spravodajský server iDNES.cz.

V medzitýždňovom porovnaní klesajú počty infikovaných už desiaty deň po sebe. Spomaľovanie pandémie v ČR sa prejavuje aj na poklese incidenčného čísla, ktoré za posledných sedem dní činí 871 prípadov na 100.000 obyvateľov.

Najviac sa epidémia šíri vo východnej polovici Česka. Najvyššiu incidenciu vykazuje Zlínsky kraj s 1024 prípadmi za ostatný týždeň v prepočte na 100.000 obyvateľov. Nasleduje kraj Vysočina s 1015 prípadmi a Pardubický kraj s s 979 potvrdenými prípadmi. Naopak, najnižšiu týždňovú incidenciu má Karlovarský kraj na českom západe so 406 prípadmi na 100.000 ľudí, sumarizuje iDNES.cz.

Sobotný nárast prípadov KORONAVÍRUSU
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Vit Simanek / CTK via AP)

Na úrovni okresov je v Českej republike najhoršia epidemická situácia v Uherskom Hradišti s incidenčným číslom blížiacim sa k 1200. Nasledujú juhomoravský Vyškov a okresy Praha-východ, Žďár nad Sázavou na pomedzí Čiech a Moravy a západomoravské Svitavy. Na opačnom konci rebríčka zostávajú západočeské okresy Sokolov a Cheb, rekapituluje iDNES.cz.

Viac o téme: ČeskoúmrtiaKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu