Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS India zaznamenala prvé dva prípady nákazy variantom omikron

Koronavírus v Indii
Koronavírus v Indii (Zdroj: SITA/AP Photo/Mahesh Kumar A.)

BENGALÚR - India zaznamenala prvé dva prípady výskytu nového koronavírusového variantu omikron na svojom území – oba vo zväzovom štáte Karnátaka na juhu subkontinentu, potvrdilo vo štvrtok indické ministerstvo zdravotníctva. Informovala o tom agentúra Reuters.

Vláda zároveň vyzvala v krajine na rozšírenie testovania obyvateľstva na koronavírus. "Všetky primárne i sekundárne kontakty z oboch prípadov boli vypátrané a testujú sa," uviedli predstavitelia rezortu zdravotníctva s tým, že obaja pacienti nakazení variantom omikron vykazujú mierne príznaky.

Prioritou je očkovanie dospelých obyvateľov

Prioritou pre Indiu je plne zaočkovať všetkých 944 miliónov dospelých obyvateľov krajiny ešte pred začatím podávania tretej, posilňovacej dávky vakcíny proti covidu, píše Reuters. Prvú dávku ich doposiaľ dostalo 84 percent a druhú 49 percent. 

India mala v pláne obnoviť medzinárodné lety od 15. decembra, v stredu však tento termín zrušila a uviedla, že dátum obnovenia letov oznámi v pravý čas. Po boji s rekordným nárastom počtu infekcií a úmrtí v apríli a máji sa počet prípadov nákazy koronavírusom v Indii výrazne znížil. Krajina vo štvrtok zaznamenala 9765 nových prípadov, čím sa ich celkový počet zvýšil na 34,6 milióna. Viac ich hlásili len Spojené štáty, sumarizuje Reuters.

Viac o téme: NákazaPrípadyIndiaKoronavírusOmikron
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu