Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Princ Charles sa chystá na zahraničné turné: Budúci mesiac navštívi Jordánsko a Egypt

Princ Charles s manželkou Camillou
Princ Charles s manželkou Camillou (Zdroj: TASR/AP Photo/Lefteris Pitarakis, FILE)

LONDÝN - Britský princ Charles spolu s manželkou Camillou navštívia v priebehu budúceho mesiaca Jordánsko a Egypt v rámci svojej prvej zahraničnej cesty od začiatku pandémie koronavírusu, oznámili v pondelok zdroje z prostredia kráľovskej rodiny. Informovala o tom agentúra AFP.

Návštevu, ktorá sa uskutoční 16. až 19. novembra, začnú v Jordánsku. Krajina je spojencom Spojeného kráľovstva a jordánsky kráľ Abdalláh sa nedávno dostal pod tlak v súvislosti s tvrdeniami o svojich majetkoch v zahraničí a údajným plánovaním prevratu.

Cesta Charlesa a Camilly príde po ich návšteve škótskeho mesta Glasgow, kde sa na budúci týždeň uskutoční klimatický summit OSN známy pod názvom COP26. Turné ukončí budúci kráľovský pár v Egypte, ktorý na budúci rok od Británie preberá klimatické predsedníctvo v OSN. "V tejto rozhodujúcej dekáde pre klimatickú akciu sa počas nasledujúcich 12 mesiacov očakáva výrazná spolupráca medzi Spojeným kráľovstvom a Egyptom," povedal námestník Charlesovho súkromného tajomníka Chris Fitzgerald. "Vskutku, obe návštevy budú zamerané najmä na klimatickú krízu," dodal.

V Káhire sa Charles a Camilla plánujú stretnúť s vysokopostaveným sunnitským duchovným a veľkým imámom mešity a renomovanej univerzity Al-Azhar, Ahmadom at-Tajíbom, píše AFP.

Viac o téme: Návšteva EgyptJordánskoVeľká BritániaPrinc Charles
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu