Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VIDEO Poliak (32) vystrčil psa za okno na 9. poschodí: To, čo nastalo, určite v živote nečakal!

Chudák, psík! Zobraziť galériu (2)
Chudák, psík! (Zdroj: Polícia Lubin)

VARŠAVA - Na päť mesiacov za mrežami za týranie zvierat odsúdil poľský súd 32-ročného obyvateľa mesta Lubin na juhozápade krajiny. Muž v zime vystrčil psa na parapet na deviatom poschodí a zavrel za ním okno. Pes, trasúci sa zimou a strachom, tam strávil najmenej 40 minút. Verdikt nie je právoplatný, uviedla spravodajská televízia TVN 24 na svojom webe.

Čech (27) ukradol kocúra a dal ho žene ako darček: FOTO Z toho, čo prišlo, sa obracia žalúdok!

Psa na parapete si na začiatku februára všimla obyvateľka, ktorá privolala políciu. Keď na miesto dorazila hliadka, pes už na parapete nebol. Policajti klopali na dvere bytu, ale nikto im neotváral.

Miestny pochôdzkar však nakoniec zistil, kto je majiteľom psa. "Žena tvrdila, že o ničom nevie. Medzitým na políciu dorazili zábery, ukazujúce trasúceho sa psa, ktorý sa nemohol dostať do bytu, pretože okno bolo zatvorené. Bolo vidieť, že zviera je v strašnom strese," uviedla policajná hovorkyňa Sylwia Serafínová.

Z týranie zvieraťa bol nakoniec obvinený tridsaťdvaročný partner majiteľky psa, ktorý zviera vystrčil na mráz a vystavil ho reálnemu ohrozeniu na živote. Muž sa podľa televízie priznal. Uvedeného dňa bol vraj opitý. Pred políciou sa obhajoval, že sa domnieval, že za oknom sa stále nachádza lešenie, a preto dal psa von.

Väzenie a peňažný trest

Obvinenému hrozili až tri roky väzenia. Okrem piatich mesiacov vo väzení má podľa verdiktu okresného súdu v Lubine zaplatiť odsúdený 2500 zlotých (cca 550 eur) na účet združenia starajúceho o zvieratá. Súd mu tiež uložil päťročný zákaz vlastniť zvieratá. Pes bol medzitým majiteľom odobratý a je v útulku.

VIDEO Poliak (32) vystrčil
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Polícia Lubin)

Rozsudok, hoci nie je právoplatný, potešil ochrancov zvierat. "Málokedy sa podarí dosiahnuť spravodlivosť, ale teraz sa to rozhodne podarilo! Máme radosť, hoci bol trest vymeraný skôr na dolnej hranici, ale v prípadoch týkajúcich sa zvierat súdy len vzácne posielajú do väzenia," uviedol lubinský spolok na ochranu zvierat.

Viac o téme: ZimaPesTýranieSúd PoľskoLubin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu