Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Veľká novinka: Populárny AliExpress otvára nové logistické centrum! Zásielky sľubujú do troch dní

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

VARŠAVA – Milovníci nakupovania cez internet majú dôvod na radosť. Minimálne tí, ktorí holdujú nákupom finančne výhodných kúskov elektroniky, oblečenia či drobného spotrebného tovaru z Číny. Populárny AliExpress otvára logistické centrum v Poľsku.

Čínska platforma pre elektronické obchodovanie AliExpress otvorí v Poľku vôbec svoje prvé nezávislé logistické centrum v strednej a východnej Európe. Obsluhovať má aj okolité krajiny.

Logistické centrum má mať rozlohu 10 000 metrov štvorcových a nachádza sa neďaleko mesta Lodž. Fungovať začne oficiálne ešte pred 11. novembrom a okrem domácich Poliakov bude obsluhovať aj klientov v Rusku, Česku, Rakúsku, Nemecku a na radosť našincov aj na Slovensku.

Veľká novinka: Populárny AliExpress
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

"Poľsko je naším regionálnym centrom v strednej a východnej Európe. Pre AliExpress tak bolo prirodzenou investičnou voľbou pre prvé logistické centrum v regióne," uviedol generálny riaditeľ pre a strednú a východnú Európu Gary Topp.

Spustenie centra umožní dodávky objednaného tovaru v Poľku do troch dní. V prípade veľkých miest, ako je Varšava, Lodž, Krakov a Katovice bude možné dodať tovar dokonca na druhý deň.

Veľká novinka: Populárny AliExpress
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

AliExpress patrí čínskej internetovej spoločnosti Alibaba. Platforma bola spustená v roku 2010 a okrem Číny je veľmi populárna v Rusku, Spojených štátoch amerických, Brazílii, Španielsku a vo Francúzsku. V auguste 2019 AliExpress otvoril svoju prvú kamennú predajňu v Európe, ktorá sa nachádza neďaleko španielskeho Madridu.

Viac o téme: Logistické centrumPoľskoAliExpressNákupy cez internet
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu