Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Streľba na strednej škole v Texase: Polícia zadržala podozrivého

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

HOUSTON - Polícia v americkom štáte Texas zasahuje v meste Arlington v súvislosti s hláseniami o streľbe na tamojšej strednej škole. Podľa úradov utrpelo pri streľbe zranenia viacero ľudí. Informovali o tom agentúry AFP a AP.

"Nachádzame sa na strednej škole Timberview, na mieste, kde došlo k streľbe," napísalo o 10.30 h miestneho času (17.30 h SELČ) na svojom účte na Twitteri policajné oddelenie v Arlingtone. Zástupca tamojšieho policajného šéfa Kevin Kolbye uviedol, že zranenia utrpeli štyria ľudia, z ktorých dvaja boli postrelení. Troch zranených podľa jeho slov previezli do nemocnice, zatiaľ čo štvrtá osoba lekárske ošetrenie odmietla.

Polícia zadržala 18-ročného študenta, ktorý v stredu spustil streľbu na strednej škole v Arlingtone v americkom štáte Texas. Informovala o tom agentúra AP. "Podozrivý bol bez kladenia odporu vzatý do väzby a obvinený z viacnásobného ublíženia na zdraví so zbraňou. Väčšina študentov zo strednej školy Timberview bola bezpečne evakuovaná. Ďakujeme všetkým za pomoc," uviedlo  na Twitteri miestne policajné oddelenie. Na Twitteri polícia neskôr zverejnila aj totožnosť a fotografiu mladíka podozrivého zo streľby, ktorým je 18-ročný Timothy George Simpkins.

Timothy George Simpkins je
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Arlington Police Department via AP)

Škola a jej okolie je uzavreté, pričom študenti a jej zamestnanci sa podľa úradov ukrývajú v triedach alebo kanceláriách, píše agentúra AP. Stredná škola sa nachádza v meste Arlington, ktoré je súčasťou metropolitnej oblasti Dallas-Fort Worth.

Na záberoch z televízie bolo v okolí školy vidieť množstvo policajtov, ktorí prehľadávali rozľahlý kampus. Na mieste zasahovali aj sanitky a hasičské autá. Na záberoch boli aj školské autobusy pripravené na evakuáciu študentov. Polícia neskôr na Twitteri oznámila, že pre rodičov žiakov zriadila bezpečné stanovište, kde môžu počkať na svoje deti. Správa o streľbe prišla iba niekoľko dní po piatkovom incidente na strednej škole v americkom meste Houston, kde páchateľ postrelil riaditeľa školy.

Viac o téme: StreľbaStredná školaPolícia Texas
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu