Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Na tlačovú konferenciu Viktora Orbána s Andrejom Babišom nepustili zahraničných novinárov

Andrej Babiš a Viktor Orbán
Andrej Babiš a Viktor Orbán (Zdroj: Facebook/Andrej Babiš)

PRAHA - Na stredajšiu tlačovú konferenciu maďarského premiéra Viktora Orbána a českého predsedu vlády Andreja Babiša v Ústí nad Labem nemali prístup zahraničné média. Zákaz vstupu mali i niektorí českí novinári. Informoval o tom internetový denník Forum 24.

Tlačová konferencia sa uskutočnila v budove Severočeského divadla a baletu v Ústí nad Labem. Medzi médiami, ktorým zamietli vstup, boli zástupcovia francúzskeho denníka Le Monde, nemeckého týždenníka Die Zeit, britského denníka The Guardian, či českého webu Seznam Zprávy.

Jean-Baptiste (JB) Chastand, spravodajca Le Monde pre oblasť strednej Európy, na Twitteri napísal, že zahraničné média a kritické české média na tlačovej konferencii "nie sú vítané". Pred budovou Severočeského divadla a baletu sa podľa denníka Forum 24 zhromaždili aj približne dve stovky demonštrantov. V rukách mali transparenty s nápismi ako "Zraz diktátorov" alebo "Budúcnosť je Európa a Euro. Nie Babiš!".

Český premiér Babiš prijal Orbána v stredu v Prahe. Po pracovnom stretnutí v Kramářovej vile sa obaja vydali do mesta Ústí nad Labem, kde je Babiš lídrom kandidačnej listiny hnutia ANO v októbrových voľbách.

Viac o téme: VoľbyČeskoAndrej BabišViktor Orbán
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu