Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Páchateľ streľby na univerzite v meste Perm je pri vedomí

Streľba v areáli univerzity v Perme
Streľba v areáli univerzity v Perme (Zdroj: VK/Timur Bekumansurov, YouTube/RBK)

MOSKVA - Študent práva Timur Bekmansurov, ktorý v pondelok spustil streľbu v areáli univerzity v meste Perm ležiacom na východe európskej časti Ruska a bol ťažko zranený pri zatýkaní, je už pri vedomí. Informovala o tom v piatok šéfka rezortu zdravotníctva Permského kraja Anastasija Kruteňová.

"Stav útočníka je lepší, ako na začiatku. Je pri vedomí," spresnila podľa agentúry Interfax Kruteňová. Dodala, že každým dňom stúpa počet ľudí, ktorí pri streľbe utrpeli zranenia. Momentálne ich evidujú už 47, pričom ide aj o ľudí, ktorí hlásia i rôzne menšie a nezávažné zranenia.  

Podľa zistení vyšetrovateľov Bekmansurov v pondelok ráno prišiel na univerzitu s legálne nadobudnutou zbraňou a nožom a začal strieľať do ľudí. Pri útoku prišlo o život šesť osôb, niekoľko desiatok ich utrpelo zranenia pri streľbe alebo pri skoku z okien budovy univerzity. Bekmansurov bol pri zadržaní inšpektorom dopravnej polície zranený. Médiá informovali, že bol hospitalizovaný v kritickom stave. Lekári boli neskôr nútení amputovať mu časť nohy.

Viac o téme: StreľbaUniverzitaPáchateľMoskvaPerm
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu