Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Zomrela, lebo ho ľúbila: Transrodové dievča (†17) zavraždil jeho vlastný partner

Partner Braylu zabil, aby neodkryla ich vzťah. Zobraziť galériu (2)
Partner Braylu zabil, aby neodkryla ich vzťah. (Zdroj: Instagram/brayla_stone)

SHERWOOD - Trevone Hayse Miller (20) zo Sherwoodu v Arkansase bol odsúdený na 50 rokov väzenia za vlaňajšiu vraždu 17-ročnej Brayly Stoneovej. Bál sa, že ich vzťah bude odhalený.

Miller súhlasil s priznaním viny výmenou za 50-ročný trest, uvádza Arkansas Democrat Gazette. Rozsudok bol vyhlásený minulý týždeň. 20-ročný mladík bol pôvodne obvinený z vraždy „prvého stupňa“, za ktorú by mohol byť odsúdený na smrť alebo na doživotie.

Žalobcovia uviedli, že Miller mal s transrodovým dievčaťom vzťah a zabil ju, aby to zakryl. Vraj sa vyhrážala zverejnením ich vzťahu. Bál sa, že kvôli svojmu vzťahu s transrodovou ženou bude vnímaný ako gej.

Prvá transgender modelka, ktorú spomedzi týchto krások nerozoznáte: Tipnete si, ktorá z nich to je?

Stoneovú, ktorá žila v North Little Rock, našli mŕtvu v aute v Sherwoode tri týždne po jej 17. narodeninách 25. júna 2020. Bola strelená do hlavy. Miller bol zatknutý o týždeň neskôr a odvtedy je vo väzení. O podmienečnom prepustení by sa mohlo uvažovať až po 35 rokoch vrátane času, ktorý už strávil vo väzbe.

Zapojený do iného prípadu vraždy

Miller bol tiež zapojený do ďalšej vraždy. Tínedžera Bryana Allena Thompsona († 17) zastrelili pri lúpeži v Sherwoode v októbri 2016. Miller a ďalší dvaja tínedžeri boli v dôsledku toho obvinení.

Miller v tom čase súhlasil, že bude svedčiť proti ďalším dvom výmenou za stiahnutie obžaloby z vraždy prvého stupňa, pričom sa nakoniec priznal k obzvlášť závažnej lúpeži.

Nikdy však nemusel vypovedať, pretože jeden z obvinených sa už priznal k lúpeži, druhý k lúpeži a vražde prvého stupňa. Vražda 17-ročnej Stoneovej ho teraz dostala na pol storočia za mreže.

Trevone Hayse Miller prichádza
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Twitter/ErikaFerrandoTV)

Násilie voči transrodovým ľuďom v USA

Stoneová je jednou zo 44 transrodových ľudí v USA, o ktorých je známe, že v roku 2020 zomreli na následky násilností. Je to najvyšší počet za jediný rok, odkedy o tom vedú aktivisti a médiá štatistiky.

Tento rok bude počet pravdepodobne ešte vyšší. Je známych už 34 takýchto úmrtí. Počet neohlásených prípadov je pravdepodobne vyšší, pretože niektoré polícia alebo médiá neidentifikujú ako zločiny z nenávisti alebo úmrtia transrodových ľudí nie sú vôbec hlásené.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu