Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Požiar vypukol aj vo Francúzsku: Museli evakuovať tisíce ľudí, s ohňom bojuje asi 750 hasičov

Stovky hasičov bojujú s požiarom vo Francúzsku Zobraziť galériu (2)
Stovky hasičov bojujú s požiarom vo Francúzsku (Zdroj: Twitter - Météo Côte d'Azur)

MARSEILLE - Tisíce ľudí vrátane turistov ubytovaných v kempingoch evakuovali úrady v dôsledku lesného požiaru v departmente Var ležiacom na juhovýchode Francúzska. Z miesta nehlásia obete na životoch, informovala v utorok agentúra AFP.

"Preventívne boli evakuované tisíce ľudí, obete nie sú žiadne. S požiarom bojuje zhruba 750 hasičov," uviedla hovorkyňa hasičov. Ako uvádza agentúra AFP, rýchlo sa šíriaci požiar, ktorý vypukol v pondelok zhruba 50 kilometrov západne od mesta Saint Tropez, zasiahol do utorkového rána už viac ako 3500 hektárov lesov a krovín. Podľa televízie France 24 ohrozuje požiar obec Gonfaron. Miestnych obyvateľom úrady vyzvali, aby sa od neho držali v dostatočnej vzdialenosti.

Na likvidácii požiaru sa podľa miestnych úradov podieľa aj niekoľko hasiacich lietadiel. Podľa francúzskeho ministra vnútra Géralda Darmanina hasiči pri likvidácii požiaru čelia veľmi nepriaznivým poveternostným podmienkam. Vlna horúčav zapríčinila v priebehu posledných týždňov lesné požiare aj v ďalších krajinách v oblasti Stredozemného mora vrátane Grécka, Alžírska, Španielska, Talianska a Turecka.

Viac o téme: PožiarOheňEvakuáciaFrancúzsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu