Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

V Grécku vypukli nové požiare: Starovekú Olympiu ušetrili

(Zdroj: FB/Hasičský záchranný sbor ČR)

ATÉNY - Veľký požiar, ktorý v noci na stredu vypukol na Peloponézskom polostrove, si vynútil evakuáciu množstva dedín, kým vyčerpaní hasiči už deviaty deň bojujú s lesnými požiarmi v rôznych častiach Grécka. Informuje o tom agentúra Reuters a grécky spravodajský server Ekathimerini.com.

V severnej časti druhého najväčšieho gréckeho ostrova Eubója (Evia) vzplanuli nové požiare. Hasičom tam pomáha aj množstvo dobrovoľníkov, zatiaľ čo turistické zariadenia v tejto obľúbenej dovolenkovej destinácii zívajú prázdnotou.

VIDEO V Grécku pomáhajú aj českí hasiči

Zábery z požiarmi zasiahnutého Grécka: Takto hasiči zápasia so smrtiacim živlom (Zdroj: FB/Hasičský záchranný sbor ČR)

Na Peloponézskom polostrove vzplanul nový požiar v blízkosti Olympie, dejisku starovekých olympijských hier. V oblasti evakuovali obyvateľov 20 dedín, ale samotné ruiny Olympie plamene neohrozil. Boj s ohňom tam v stredu zvádzalo zhruba 580 hasičov z Grécka i ďalších krajín.

V Grécku počas uplynulého týždňa horelo viac než 500 požiarov, čo si vynútilo evakuáciu desiatok dedín a tisícov ľudí. "Naša klíma sa mení a my musíme prijať ťažké rozhodnutia, aby sme sa vyhli najhoršiemu," napísal v súvislosti s požiarmi na sociálnej sieti Twitter francúzsky astronaut Thomas Pesquet z Medzinárodnej vesmírnej stanice (ISS).

Viac o téme: PožiareGréckoOlympia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu