Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Vodiča, ktorý spôsobil 13 nehôd, vyšetrujú pre podozrenie z extrémizmu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BERLÍN - Berlínska polícia v piatok oznámila, že prešetruje, či konanie poľského občana, ktorého zadržali vo štvrtok v súvislosti s niekoľkými automobilovými nehodami, malo extrémistický motív. Informovala o tom v piatok agentúra AP.

Podľa polície svedkovia nahlásili, že videli, ako vodič dodávky značky Peugeot narazil do najmenej 13 automobilov v nemeckej metropole Berlín. Okrem toho mal vodič prejsť niekoľkokrát na červenú. Pri týchto incidentoch sa zranila jedna žena, ktorá pri nehode utrpela ľahké zranenia.

Polícii sa neskôr podarilo zadržať 32-ročného vodiča dodávky v susednej spolkovej krajine Brandenbursko. Polícia uviedla, že vodič, ktorého z bezpečnostných dôvodov odmietli menovať, sa krátko po zatknutí zmienil o nórskom teroristovi Andersovi Breivikovi, ktorý v roku 2011 na nórskom ostrove Utöya spustil streľbu na účastníkov letného tábora mládežníckeho krídla ľavicovej Strany práce. Pri jeho vyčíňaní prišlo o život 77 ľudí a ďalších 150 zranil.

Nemecký bulvárny denník B.Z. informoval, že zatknutý muž tvrdil, že užil drogy, a sám seba označoval za "rytiera z rádu templárov".

Viac o téme: NehodyVodičExtrémizmusNemecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu