Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Hasiči v Taliansku bojujú s lesnými požiarmi: Kvôli dymu museli uzavrieť aj letisko

Požiare na ostrove Sardínia Zobraziť galériu (2)
Požiare na ostrove Sardínia (Zdroj: TASR/Alessandro Tocco/LaPresse via AP)

RÍM - Hasiči v Taliansku pokračovali v sobotu v boji proti lesným požiarom, ktoré vyčíňajú v niektorých častiach krajiny. Pre dym z požiaru bolo dočasne uzatvorené aj letisko na talianskom ostrove Sicília, informovala agentúra DPA.

Hasiči v sobotu ráno uviedli, že v súvislosti s požiarmi uplynulých 24 hodín podnikli viac ako 800 operácií. Až 250-krát zasahovali len na Sicílii, kde v piatok vypukol požiar neďaleko pobrežného mesta Catania. Cez mesto sa valil hustý dym a tamojšie letisko muselo nakrátko prerušiť prevádzku. Úrady takisto z oblasti neďaleko Catanie previezli loďami približne 150 ľudí, ktorých tam uväznili plamene, informovala tlačová agentúra ANSA.

Požiare na ostrove Sardínia
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/Alessandro Tocco/LaPresse via AP)

Podľa šéfa regionálnej sicílskej vlády Nella Musumeciho vyšetrovatelia zistili, že niektoré požiare úmyselne spôsobili podpaľači. Vlna horúčav má na Sicílii pokračovať až do 6. augusta. Podľa úradu civilnej ochrany najvyššie riziko požiaru hrozí v sobotu na severe a východe Sicílie, kde sa teploty vyšplhajú až do 40 stupňov Celzia.  

Rozsiahle škody napáchali požiare aj na ostrove Sardínia. Požiare vyčíňajú aj v iných častiach krajiny. Hasiči zasahovali 130-krát v regiónoch Apúlia a Kalábria na juhu krajiny, 90-krát v stredotalianskom regióne Lazio a 70-krát v juhotalianskom regióne Kampánia.

Viac o téme: DymLesLetiskoPožiareTaliansko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu